Билкарката Елена Зайцева е сред най-популярните хора в Русия, които

...
Билкарката Елена Зайцева е сред най-популярните хора в Русия, които
Коментари Харесай

Не си давайте парите за скъпи лекарства пийте тези 3 билки!

Билкарката Елена Зайцева е измежду най-популярните хора в Русия, които оказват помощ против всевъзможни заболявания.  На нея са познати над 1100 билки които употребява за лекуване на доста типове заболявания. 

Едва на 8 години стартира да се занимава с билки. Близо 90 години тя не е стопира да обикаля цялата страна в това число и далечния изток, с цел да събира билки.  Канят е манастири и църкви с беседи за лекуването с билки. 

Изнесла е доста обществени лекции в огромните градове в Русия както и пред научно висококвалифицирани екипи, и доста лечебни заведения.

Тя постоянно споделя: „ Ако не ви се боледува – отидете в градината и си изкопайте тези 3 корена – глухарче, репей, и троскот. 

От тези 3 корени може да  си направете лечебна билкова примес и да я пиете. 

 събирам 25 корена, само че зная, че не всички хора могат да го вършат, по тази причина и тези трите са ви задоволителни “ 

Троскот

Един доста твърдоглав бурен е троскота, който Господ ни е дарил безусловно под краката ни, да се лекуваме. Не съществува градина в която да не пораства. 

Няма такова заболяване, което да не може да пребори, започвайки с очите и свършвайки с онкологичните болести. 

Ако не знаете с него се лекуват всички животни в гората, както котките и кучетата.

За човек той е скъп подарък с това, че възвръща обмяната на веществата която е нарушена. 

Отварата и настойка от този корен се употребяват при типове отоци с друг генезис, болести на белите дробове, цистит, не задържане на урина, диабет, хипертония, камъни в бъбреците и жлъчния мехур, бъбреците, продължителен бронхит, чревни болести.

Троскота оказва помощ и като болкоуспокояващо, при подагра, артрит, ревматизъм, лумбаго. Направеният сок и отварата от това свежото растение може да се одобряват през цялото лято –  при частична загуба на зрение е чудесно средство.

Помага и за болежка ниско в гърба, туберкулоза, ексудативна диатеза, ожулвания, дисфункция на яйчниците при дамите. 

Няма никакви противопоказания за потреблението му. 

Нека се знае, ние смилахме корените на троскота и правихме брашно и след това си печахме самун. 

Този самун е доста по-полезен и апетитен от пшеничния самун. От него също можете да си вършиме типове каши, кафе и каквото се сетите.

Корен от репей 

От дългогодишният си опит, Елена Фьодоровна споделя, че този корен оказва помощ при лекуването на всички типове рак. 

Като допълнение, коренът от репей се взима при синузит, диабет, бронхит, кръвоносните съдове, при лекуване на ставите и сърцето. 

Ако приемате корена от репей като запарка, в продължение на 2-3 месеца, може да помогне даже при най резистентен хепатит С! 

Корена отстрани холецистит, както камъните в бъбреците и жлъчния мехур. Възстановява  кожата при изгаряния, стопира косопада, рани от залежаване, екзема, трофични язви, псориазис, лупус, еритематозус. 

Елена Фьодоровна споделя, че тези три корена е добре да се изкопават напролет. Но през есента също е уместно за събиране на корените от репей, глухарче и троскот. 

Глухарче 

Знаем, че глухарчето също е бурен. Когато пролетта пукне, събирайте листенцата на глухарчето, киснете ги за 2 часа в солена вода, с цел да се извлече тяхната мъка, и си правете салати. 

От листенцата му ние варим чорба, а корените си  ги печем. 

Неговите корени лекуват злокачествена анемия,  лимфните възли, рак на стомаха и черния дроб, диатеза, артрит, артроза, деформираща остеохондроза, всички стави. 

През есента, в случай че забележите глухарче, което не е цъфнало и не е отдало всичкита си мощ на цвета, го изкопайте.

През април и май глухарчето цъфти  и в този момент е моментът да си извършите хубава разходка измежду природата и да си наберете от тези слънчеви и цялостни с потребни субстанции цветове. 

За да си извършите лековит мед, са ви нужни: 

към 400 г цветове, без дръжките (няколко шепи), на 1 л течност – 1 кг захар, 1 лимон, 1/2 ч. л. лимонтузу.

Заливате цветовете с 1.5- 1.8 литра студена вода. Прибавяте 1 лимон, който нарязвате на дребно и поставяте сместа на котлона. 

Варите към 10-15 минути. Трябва да престои най-малко 12 часа и по-късно се прецежда през марля, като изтисквате хубаво цветовете. 

Измервате течността. На 1 литър от сместа добавяте 1 кг захар. 

Слагате съдът на котлона и варите на мощен огън, като след това се понижа. Пробвате меда с капка, капната върху паница. Не се ли разлива, значи медът е подготвен. 

Не би трябвало да се подвеждате, като виждате, че консистенцията е по-рядка. Като изстине медът ще се сгъсти. 

Малко преди да се махне медът от котлона, се слага лимонтузу.

Разсипва се парещ, в затоплени бурканчета и го обръщате с капачката надолу.

Ще бъде ужасно, в случай че ни последвате и споделите тази публикация с приятелите си и вашето мнение (или опит) в мненията!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР