Бил Крамър е новият главен изпълнителен директор на Американската филмова

...
Бил Крамър е новият главен изпълнителен директор на Американската филмова
Коментари Харесай

Нов шеф ще връща славата на "Оскарите"

Бил Крамър е новият основен изпълнителен шеф на Американската кино академия, заяви Variety, базирайки се на публична информация от организацията. Досега Крамър е заемал директорския пост в Музея на Академията. На сегашната си позиция той сменя Дон Хъдсън, който оглавяваше AMPAS от 2011 година, а през октомври 2021-ва разгласи отдръпването си.

Под управлението на учредения през септември 2021 година от Крамър музей бяха основани пет изложбени етажа от международна класа, отдадени на киноизкуството, той сполучливо осъществяваше взаимоотношението сред музея и членовете на Академията, с цел да образува музейната сбирка, споделя се в известието на организацията. В 9-те месеца от съществуването си музеят е продал над 550 000 посетителски билета. Преди да оглави музея, от 2012 до 2016 година Крамър е бил ръководещ шеф по развиването и външните връзки на Академията.

Президентът на Американската кино академия Дейвид Рубин означи, че визията на Крамър за бъдещето на организацията е „ мощна и цялостна с ентусиазъм “. „ Вярваме, че Бил ще съумее да сплоти всички сфери на филмовата общественост и се радваме, че той влиза в тази роля за повишение равнището на организацията и обединяването на нашите членове по целия свят “, декларира Рубин.

Досегашният шеф Дон Хъдсън разяснява назначението на приемника си с думите, че оставя Филмовата академия „ в положителни ръце “. Напускането на Хъдсън идва след наситената със събития 94-та гала по връчването на премиите „ Оскар “, по време на която оповестеният след това за най-хубав артист Уил Смит удари водещия Крис Рок заради неуместна забележка по адрес на брачната половинка му Джейда Пинкет-Смит.

Сега Крамър и бъдещият нов президент ще бъдат виновни за въвеждането на организацията на „ Оскарите “ и телевизионното им лъчение „ в нова епоха “. Церемонията за тазгодишното връчване на университетските награди притегли 16,6 милиона фенове, което е с 58% повече от миналогодишната рекордно ниска публика от 10,5 милиона. Въпреки че беше маркиран растеж по отношение на миналата година, това въпреки всичко остана второто най-ниско по гледаемост и рейтинг лъчение в телевизионната история на „ Оскарите “. 95-ото издание на церемонията за разпределяне на оценките би трябвало да се състои на 12 март 2023 година в Dolby Theatre в Холивуд и се чака да бъде излъчено онлайн от ABC допълнително от 200 страни.

„ Дълбоко имам вяра в силата и артистизма на киното. С неспокойствие чакам опцията да подтиквам несравнимите активи на Академията – „ Оскарите “, нашата световна общественост от повече от 10 000 членове и нашите музей, библиотека и списък – с цел да разпространяваме филмовото изкуство и просвета и да въодушевяваме идващите генерации кинематографисти “, разяснява назначението си Бил Крамър.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР