Бил Гейтс заяви в интервю за Bloomberg Technology, че се

...
Бил Гейтс заяви в интервю за Bloomberg Technology, че се
Коментари Харесай

Бил Гейтс не харесва криптовалутите, но вижда бъдещето именно в тях

Бил Гейтс съобщи в изявление за Bloomberg Technology, че се пази от " лудостта към биткойн ". Въпреки това той вижда бъдещето точно в цифровите пари, написа dir.bg.

Гейтс сподели, че е угрижен на първо място за неналичието на регулация към криптото. Той посочи два от главните опасности, свързани с биткойн и други форми на криптовалута: те са децентрализирани и могат да бъдат доста нестабилни.

Създателят на Microsoft добави, че фондацията " Бил и Мелинда Гейтс " в действителност " прави доста във връзка с цифровата валута ", само че единствено когато " можете да видите кой прави трансакцията ".

Той съобщи, че " цифровите пари са нещо доста хубаво ", изключително когато става въпрос за по-ефективни и бързи преводи и финансиране на по-бедни страни.

Преди по-малко от седмица Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, насърчаваща федералните организации като Министерството на финансите на Съединени американски щати да разработят нови рекомендации за политиката, свързани с криптовалута.

" Дигитален $, подсилен от държавното управление на Съединени американски щати, може да докара до по-бързи парични преводи и да бъде по-достъпен по отношение на актуалната банкова система ", твърди Федералния запас на Съединени американски щати в собствен документ от началото на тази година. За в този момент обаче централната американска банка единствено изследва технологията.

По думите на Бил Гейтс към този миг криптовалутата е много рискова инвестиция, щом цената й може да бъде повлияна от нещо толкоз дребно, като обява от Илон Мъск в Twitter.

" Илон има доста пари и е много интелигентен. Аз не се тормозя за неговите биткойни ", декларира Гейтс. " Притеснявам се обаче, че хората стават подвластни на фикс идея. Говоря за хора доста по-бедни от Мъск ", изяснява основателят на Microsoft.

" Ако имате по-малко пари от Илон, евентуално би трябвало да внимавате с криптовалутите ", поучава Гейтс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР