Бил Гейтс и Уорън Бъфет са двама от най-богатите хора

...
Бил Гейтс и Уорън Бъфет са двама от най-богатите хора
Коментари Харесай

Определението за успех според Бил Гейтс и Уорън Бъфет

Бил Гейтс и Уорън Бъфет са двама от най-богатите хора в света, с общо положение от над 170 милиарда $, само че когато стане дума за дефиниране на триумфа, никой от тях не приказва за парите.

Това бе потвърдено и от скорошна  обява  в блога на Бил Гейтс " Gates Notes ", в която той прави равносметка за миналата година и показва какво за него в този момент е значимо и скъпо. Гейтс споделя, че брачната половинка му Мелинда и неговия другар - милиардерът вложител Уорън Бъфет са му помогнали да разшири мисленето си във връзка с триумфа. Основателят на Microsoft разкрива още, че Бъфет му е оказал помощ да дефинира триумфа посредством силата на персоналните връзки на индивида с най-близките му. 

" Неговият измерител за триумф е  " Обичат ли те най-близките ти хора? ",  написа той. " Мисля, че това е най-хубавият измерител, който ще откриете. ", споделя Гейтс. 

Той признава, че това разбиране много се разграничава от визията му за триумф, когато е бил в 20-те си години. По това време той прекъсва образованието си в Харвардския университет, с цел да започва Microsoft с Пол Алън. Тогава Гейтс е мислил: " Равносметката за годината ще се сведе само до един въпрос: Софтуерът на Microsoft осъществя ли мечтата за персоналния компютър? ". 

" Днес, несъмнено, аз към момента правя оценка качеството на работата си ", разяснява 63-годишният Гейтс. " Но се запитвам също и цялостен набор от други въпроси за живота си. Отделих ли задоволително време за фамилията си? Научих ли задоволително нови неща? Развих ли нови другарства и задълбочих ли старите? ". 

" Тези неща биха ми били смешни когато бях на 25 години, само че с остаряването, те са доста по-значими ", споделя той. 

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР