Бихте ли седнали точно под друг пътник в самолета?Може да

...
Бихте ли седнали точно под друг пътник в самолета?Може да
Коментари Харесай

Двуетажната самолетна седалка се завръща. Ето как изглежда сега

Бихте ли седнали тъкмо под различен пасажер в самолета?

Може да не звучи изключително привлекателно, само че 23-годишният дизайнер на самолетни интериори Алехандро Нунес Висенте има вяра, че седалките на две равнища са бъдещето на икономичното хвърчене, оповестява.

Може да сте виждали фотография на неговия първообраз да се носи из интернет.

След извънредно предаване на CNN Travel от предходната година концепцията на Нунес Висенте се популяризира бързо, разпалвайки гневни диспути и предизвиквайки вълна от реакции на бъдещи пасажери – някои възмутени, други комплицирани, трети заинтригувани.

„ Честно казано, няма такова нещо като неприятна реклама “, споделя Нунес Висенте пред CNN Travel през днешния ден. Доказвайки това, той се завръща на Aircraft Interiors Expo (AIX) в Хамбург, Германия, демонстрирайки нова итерация на своя спорен дизайн.

„ Хората постоянно ненавиждат нововъведенията по някакъв метод “, споделя той. „ В множеството случаи, когато се покаже нещо ново, всички първо го ненавиждат, опасяват се от смяната. Но колкото повече го показваш и развиваш, толкоз повече привикват с него, “ добавя той.

Концепцията на Нунес Висенте стартира като колежански план през 2021 година Номинация за премиите Crystal Cabin за 2021 година – съществени в авиационната промишленост, катапултира концепцията в публичното схващане.

Нунес Висенте прекъсва магистърската си степен и влага цялото си време, пари и старания, с цел да трансформира визията си в действителност. Днес той разполага със спонсори, има партньорски покупко-продажби и е в диалози с „ най-големите играчи в промишлеността “.

Вярва, че неговата двойна седалка е бъдещето на икономичното хвърчене и работи непрекъснато, с цел да трансформира това в действителност.

Комфорт и потенциал на кабината

Нунес Висенте не се пробва да изкорени изцяло днешните самолетни седалки. Той планува неговият дизайн да се намира в центъра на самолета, а от двете му страни да е ограден от два реда елементарни самолетни седалки.

Осъзнава, че концепцията му няма да е подобаваща или привлекателна за всички. Дизайнерът показва, че проектира двуетажната седалка, с цел да позволи казуса с дефицита на пространство, а не да го утежни.

Все отново признава, че за самолетните компании привлекателността на дизайна му е увеличеният брой пасажери.

„ Много самолетни компании и огромни играчи в промишлеността търсят метод да качат повече пасажери в самолета “, споделя той. „ Това не е нашият главен приоритет и цел, само че с този тип дизайн е допустимо, “ добавя Нунес Висенте.

На тазгодишното Aircraft Interiors Expo най-новият му първообраз ще бъде тестван от голям брой самолетни компании. Той споделя, че се вълнува да получи противоположна връзка от промишлеността, само че също по този начин има предпочитание евентуалните пътешественици също да изкажат мнение.

Когато дизайнът му влиза в заглавията през 2022 година, Нунес Висенте споделя, че е получил голям брой поръчки от хора, искащи да пътуват до родния му град Мадрид, с цел да тестват сами прототипа.

Днес двуетажната седалка е налична в Metaverse, с помощта на съдействието с компанията 3DSeatMap VR, а виртуалните консуматори могат да яизпробват.

Но Нунес Висенте е подготвен да покаже протопипа онлайн на всеки, изявил предпочитание. „ Опитваме се да се приспособяваме към всяка градивна противоположна връзка, която получаваме “, споделя той. „ Така продължаваме напред. “

Тест

На AIX 2023 екипът на CNN Travel тества най-новия първообраз на седалката. Той предлага четири реда – два на горно равнище и двана долно – от осъвременени самолетни седалки от 1995 година („ те са по-стари от мен “, споделя Нунес Висенте), които се накланят, с цел да се улесни визуализирането на това по какъв начин тази конструкция ще работи на борда на същински аероплан.

Несигурните стъпала от предходната версияса сменени с по-здрава опция. Багажът на долното равнище към този момент може да влезе под седалката начело. Вместо вградени екрани, пасажерите ще могат да употребяват персонални устройства за развлечение по време на полет.

Нунес Висенте споделя, че е подобрил пространството за краката на най-горното равнище, което е много пространно. Освен това, защото няма никой тъкмо зад вас на същото равнище, можете да наклоните седалката много, което несъмнено е преимущество.

Що се отнася до долното равнище, човек, който не е почитател на дребните пространства, би се чувствал много клаустрофобично, само че това е въпрос на персонално мнение. Седалките на долното равнище се сгъват, когато не се употребяват, което значи, че мястото е налично и за консуматори с инвалидни колички.

Бъдещето на пътуването

Нунес Висенте прекара последната година в пътешестване по света, посещавайки авиационни панаири и срещайки се с специалисти от промишлеността, с цел да приказва за плана си.

Родителите му са до него и го поддържат – татко му му оказва помощ да транспортира тежкия първообраз през Европа с микробус от Испания до Германия за AIX. Партньорката му Клара Сото също работи по проектакато основен действен шеф.

Приятелите на двойката в началото не ги схващат и считат, че си губят времето. Но до момента в който планът се разраства и набира скорост, има смяна в мисленето им.

Въпреки че самолетните компании се интересуват от дизайна, няма гаранция, че той ще се реализира. Ако се случи, няма да е скоро. В момента Нунес Висенте работи върху приемането на документи – дълъг и комплициран развой.

Той е наясно, че самолетните компании нормално не се интересуват от вложение в икономична класа. Има изключения – като SkyNest на Air New Zealand, само че нормално бизнес и първа класа са мястото, на което се случват нововъведенията.

Все отново Нунес Висенте счита, че двуетажната седалка може да бъде приспособена за всеки клас кабина. И до момента в който пътят е дълъг, а дизайнът не се харесва на всички, основателят му твърдо има вяра в неговата жизненост.

„ Знаем, че това ще проработи в един миг и хората ще бъдат признателни за него, макар че не мислят по този начин сега “, споделя той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР