„Бихме искали да подчертаем съществената роля на развиването на компетенции

...
„Бихме искали да подчертаем съществената роля на развиването на компетенции
Коментари Харесай

Българи представиха добри практики за приобщаването на младежи в риск пред ООН

„ Бихме желали да подчертаем значителната роля на развиването на пълномощия и умения, които разрешават на младежите да намерят смислена работа, да вземат участие интензивно като жители в демократичните общества и да поддържат тяхното личностно развиване. “ Това бе част от речта на Дилиян Манолов и Явор Гочев пред държавите-членки на Организация на обединените нации. Официалното изявление бе част от работната аудиенция на българските юношески делегати към Организация на обединените нации и присъединяване им в 57-та сесия на Комисията по обществено развиване в интервала 10-21 февруари.

По време на визитата си в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, българските юношески делегати, дружно със своите чешки сътрудници, проведоха съпътстващо събитие, отдадено на приобщаващото обучение за хора с увреждания. То беше подкрепено и съорганизирано от непрекъснатите представителства към Организация на обединените нации на България и Чехия, като панелисти в събитието бяха посланиците на двете страни Георги Панайотов и Мари Шатардова, както и специалисти от УНИЦЕФ и отдела на Организация на обединените нации за приобщаващо обществено развиване.

Дилиян Манолов акцентира, че измененията в законодателството в България усъвършенстват достъпа до обучение заради обстоятелството, че са асертивни - ненарушаващи човешките права. Той даде и съответен персонален образец по какъв начин заниманията му по актьорско майсторство са страдали поради неприспособимостта на учебните занимания и на получаваната обществена поддръжка. „ В момента хората с увреждания получават по-голяма поддръжка и опция да се впуснат в сходни инициативи с помощта на измененията, които бяха направени “, означи той.

В своето изявление от името на българската юноша пред Комисията за обществено развиване Явор Гочев акцентира потребността страните-членки да удвоят своите старания във връзка с даването на еднакъв достъп до качествено и приобщаващо обучение, изключително когато става дума за хората в риск. Дилиян Манолов прикани страните-членки на Организация на обединените нации да припознаят приобщаващото обучение като главен фактор в развиването на равни благоприятни условия за младежите, обществено включване и да допринесат за неговото непрекъснато развиване, което ще разреши то до отговори на потребностите на непрекъснато изменящия се свят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР