Бих се зарадвал, ако има други кандидати за президент на

...
Бих се зарадвал, ако има други кандидати за президент на
Коментари Харесай

Манолов от КТ Подкрепа: Служебното правителство не може да свърши много, но няма да има синдикален комфорт


" Бих се зарадвал, в случай че има други претенденти за президент на КТ " Подкрепа ". Страх ме е обаче, че и този път няма да ми се получи. Аз и предишния път не желаех ". Това съобщи пред БНР президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов. Днес се навършват 34 години от основаването на Конфедерация на труда " Подкрепа ". По този мотив в София ще се организира 11-тият Конгрес на организацията. Според Манолов не може да се чака кой знае какво от служебното държавно управление, за значимите решения е належащо да има постоянно такова . Въпреки това обаче КТ " Подкрепа " не дава обещание синдикален комфорт . 

" Предпочитам да не ни се дават такива мотиви. Това е малоумен подвиг. Това е разход на социална сила, която е скъпа, скъпа. Нещата са свързани с преценка, тези хората, които ще излязат на улицата, те на следващия ден ще ненавиждат всичко, а това не е хубаво ", изясни той в изявление за предаването " Преди всички ".

Трябва да мислим какво ще вършим през идващите 4 години , колкото и бъдещето да не е елементарно прогнозируемо и да не се задава ярко, разяснява президентът на " Подкрепа ". 

" В Народното събрание те вършиха нещо, само че в последна сметка като кучето на равнищата свършиха работата . Това се получава, тъй като те имат различен вид мислене. Те имат мандатно мислене, те мислят за най-много 4 години. В последните 2 години не сме били в такова нещо, парламентът да е бил предизборно студио . Опитват се да се харесат на всички, без да си дават сметка на каква цена го правят и какви вреди нанасят. С техните политически глави си мислят, че това е нещо, което могат да продадат на електората като някаква доброта, само че тези, които схващат от това, знаят, че това не е по този начин ", сподели Димитър Манолов. 

За минималната работна заплата одобриха решение, което и ние, и работодателите не харесваме, акцентира той. Според него работата е станала " до средата " и тя сигурно би трябвало да се поправя. Искаме систематичен метод, а техният е на парче, счита Манолов. 

По думите му бюджетът е еманацията на правенето на политика  - вътре в него написа всичко, което някой мисли да направи. Зад него би трябвало да стои солидно парламентарно болшинство, което да носи отговорност, безапелационен е той и добави: 

" Едно служебно държавно управление по какъв начин може да допусна какво ще желае да прави бъдещето болшинство ". 

Според него служебното държавно управление не може да изпрати трайни и устойчиви сигнали .

" Ако зад държавното управление стоеше съществено парламентарно болшинство, тогава можеше тези, които злоупотребяват с цени, да си помислят, че някой може да им опише играта в дълготраен проект, в случай че не престават да правят тези неща ", уточни Димитър Манолов.

Органите, които в този момент заедно ще наблюдават цените, нямат потенциал да го вършат, счита той. По думите му те не са основани с хипотезата, че ще работят в спешна обстановка. Трябва ясна политическа воля за подсилване на потенциала на тези институции, с цел да могат те да правят тази работа, добави мнението си Манолов.

Той сподели още, че инфлацията има отношение към еврозоната. Въпросът е до каква степен има принадлежности тя да бъде овладяна , означи той. Според него в нея има и сериозен привнесен детайл. Той е безапелационен, че сега не може да се чакат трайни решения, до момента в който ръководи служебното държавно управление . И добави: " Палиативни ограничения могат да свършат работа в границите на компетентността на това държавно управление ".

Енергийната беднотия стои на вниманието от доста години, сподели Димитър Манолов и изясни, че тя се появява тогава, когато не можеш да си купиш уреди, когато нямаш средства да си санираш жилището и др. Проблемът е по-голям от това да не можеш да си плащаш сметките , акцентира Манолов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР