Бих се срамувал много, ако бях на мястото на тези

...
Бих се срамувал много, ако бях на мястото на тези
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Кой умник каза, че българското бебе обича палмово масло

Бих се срамувал доста, в случай че бях на мястото на тези вериги, на тези производители. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на конфренция за двойния стандарт при храните в Европейски Съюз. Дори не ми е минавало през мозъка, че е допустимо такива авторитетни компании да си разрешат да вършат такива неща, добави той.

" Не ви ли се коства безсрамие терминът народен усет за бебета. Кой хитрец в Европа изследва едно бебе какъв усет има. Кой хитрец сподели, че българското бебе обича по-малко мляко и обича палмово масло. Кой хитрец ", възкликна Борисов.

" И сложи 100 млн. души да се усещат като туземци, сиурно дори туземците към този момент живеят много по-добре. Нацията става все по-болна, тъй като когато се поемат с тонове палмово масло мининистърът на здраеопазването може да каже какво се случва със сърдечно-съдовите болести. България преди 10 години влагаше 1 милиарда за опазване на здравето, в този момент 5 милиарда и не престават хората да мрат от сърдечно-съдови болести най-вече в Европа ", добави той.

" На времето в казармата по време на комунизма имаше надпис над " Службата е тежка, само че за сметка на това продължителна ", в този момент можем да сложим " Храните са нездравословни, само че за сметка на това по-скъпи ", сподели още Борисов.

" Ако за други сме правили взаимни отстъпки в тази (тема – бел. ред.) компромис няма да има. Мая (Манолова - бел. ред.) тъй като е по-добричка, споделя, че вашите храни ще бъдат такива, каквито би трябвало, на обедите и вечерите. Аз ще направя тъй че на 16 и 17 май (срещата на върха сред Европейски Съюз и Западните Балкани в София - бел.ред.) това, което го ядат българите, да го дам на моите сътрудници. Да забележим техните служби за сигурност по какъв начин ще ги оценят като идват, когато им даваме сходна хрна. Дали ще я хапват на драго сърце и дали е обикновено, тъй като от детето по – свято няма, да търсиш, както по едно време от Западна и Източна Германия, да търсиш връзки да си набавиш от същинския Европейски Съюз храни за децата или за внуците, както Вера (еврокомосарятВера Йоурова - бел.ред.) сподели, че е баба, и аз съм дядо. Толкова ми е обидно да приказвам на тази тематика, не чаках, че може до там да са се развили нещата ".

Тук става въпрос и за перилните препарати, и за козметиката, за доста неща, сподели още Борисов, като въпреки всичко посочи, че Мерцедесите са Мерцедеси и в София, и в Германия, а здравната техника, която купуваме е най-скъпата и най-хубавата в Европа, само че " като индивида го храниш и напитките са нездравословни, каквото и да влагаме в опазването на здравето, резултатът ще е никакъв ".

Единството на Европейски Съюз значи един стандарт. Ние не сме отговорни, че сме по-изостанали.Когато са седнали Сталин, Рузвелт и Чърчил и са разпределили света, ние сме от та зи страна на бариетата, само че не сме отговорни, а в този момент бързаме и желаеме да наваксаме, добави Борисов, като акцентира, че тематиката ще продълби да стои до момента в който не бъде решена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР