Bigelow Aerospace“ се отказва от плановете си да превозва туристи

...
Bigelow Aerospace“ се отказва от плановете си да превозва туристи
Коментари Харесай

„Bigelow Aerospace“ се отказва от плановете си да превозва туристи до МКС

„ Bigelow Aerospace “ се отхвърля от проектите си да транспортира туристи до Международната галактическа станция на галактическите кораби SpaceX Crew Dragon на Илън Мъск. Причината за решението са юридически компликации и липса на претенденти за туристи, съобщи Робърт Бигелоу, изпълнителен шеф на компанията.

През юни „ Bigelow Aerospace “ разгласи, че възнамерява да изпрати 16 туристи на МКС в четири кораба Crew Dragon. Компанията съобщи, че цената за пътуването и престоя в границите на 1-2 месеца на Международната галактическа станция ще бъдат 52 млн. $.

Според Бигелоу, изпращането на туристи до МКС става все по-трудно поради броя на фирмите, притежаващи разнообразни активи от станцията.

„ Трябва да преговаряме с 11 разнообразни юридически отдела “, изясни Бигелоу и добави, че проектите на компанията да изпраща туристи на МКС няма да бъдат осъществени, до момента в който НАСА не измисли по какъв начин да координира всички логистични и регулаторни въпроси.

Бигелоу също акцентира, че има компликации да откри хора, подготвени да платят повече от 50 милиона $ за полет до МКС.

В началото на юни НАСА разгласи, че от 2020 година галактическите туристи ще могат да пътуват два пъти годишно на американски пилотиран галактически транспортен съд до МКС, като едномесечният престой и полетът в двете направления ще костват повече от 59 милиона $.

Досега туристите можеха да се качат на МКС единствено на съветския галактически транспортен съд " Союз ". В интервала 2001-2009 година седем туристи бяха изпратени на станцията от „ Союз “ по контракти със „ Space Adventures “. За 10-дневен полет на Союз до МКС от туристи в разнообразни години, цената варираше от 25 до 50 милиона $. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР