Биг босът от световна величина Евелин Банев – Брендо, който

...
Биг босът от световна величина Евелин Банев – Брендо, който
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Евелин Банев – Брендо е в София!

Биг босът от международна големина Евелин Банев – Брендо, който се търси от Интерпол поради присъди за трафик на кокаин и пране на пари в България, Румъния и Италия, още веднъж сподели, че е с няколко хода пред ченгетата – сенчестият предприемач се прибрал в България през Турция и сега е в София, разкри извънредно източник на Narod.bg.

Спецслужбите са наясно, че Евелин Банев от няколко седмици е софиянец. Брендо, обаче, е недостижим с украинския си паспорт, а и страната сега се тресе от други кавги – ориста на основния прокурор Иван Гешев и неналичието на постоянно държавно управление, да вземем за пример, които са цели. Затова и Брендо най-спокойно си живее в първокласната къща на бул. „ Александър Пушкин “ 90 в „ Бояна “.

 Биг босът скрито се прибрал в къщата на бул. „ Пушкин “

Преди ден биг босът бе видян да излиза от вкъщи си в компанията на шестима охранители. От кумова срама си беше поставил шапка DSQUARED2 и спортен екип, влезе в своя джип тойота с украински регистрационен номер под зоркия взор на охранителите и отпраши нанякъде, рапортува очевидецът на сценката извънредно пред Narod.bg.

Според обява в последния брой на „ Уикенд “ Евелин Банев тихомълком е съумял да продаде част от легалният си бизнес у нас. Става дума за две компании – „ Изба Славейково ” и „ Козарево енерджи ”.

При основаването им преди години те са благосъстоятелност на Евелин Банев, а откакто боса минава в конспиративност са трансферирани на анонимна офшорка. Управител им е мистериозният Живко Николов, основал незаконните схеми за пререкание на стотиците милиони евро облаги от наркотрафик на Брендо.

Живко Николов напуща ръководството на „ Изба Славейково ” и „ Козарево енерджи ” малко откакто компаниите са купени за 800 000 лв. от оръжейният търговец Калоян Станиславов, чиито биография е не по-малко любопитна от тази на Евелин Банев.

Според криминалисти, основаването на избата в елховското село Славейково няма нищо общо с любовта на Банев към елитното вино. Твърди се, че преди години износът на напитките е употребен като прикритие за доставки на кокаин към Европа. За задачата, наети от Брендо технолози са изпратени на специфичен курс във Венецуела.

Там те се научават да втечняват кокаина и да го смесват във виното, а по-късно да го извличат по химически път. Така от една бутилка вино се добивало сред 25 и 30 грама кокаин. Пратките с кокаиново вино били предопределени главно за Англия, както и за Франция, описват пред „ Уикенд ” антимафиоти.

Втората компания „ Козарево енерджи ” е с предмет на активност създаване на слънчеви централи върху терена на бивше военно отделение в ямболското село Козарево. Плановете на Брендо да влага в енергетиката по този начин и не се реализират, само че концепцията му може да се довърши от новият притежател Калоян Станиславов.

Остава тайнственост по какъв начин опитния оръжеен търговец Станиславов и укриващият се специалист в трафик на кокаин Евелин Банев – Брендо са влезнали във връзка един с различен. На пръв взор нещата, с които те се занимават, нямат нищо общо и мъчно могат да ги сблъскат. Освен може би, че и в двата типа бизнес се държи на оптималната поверителност, а покупко-продажбите постоянно са противозаконни. Все отново има и нещо общо сред двамата – Украйна.

Реклама

Именно там е последното известно леговище на Кокаиновият крал. При ареста му в края на 2021 година стана ясно, че Брендо има украински паспорт, поради което управляващите в Киев отхвърлиха да го екстрадират. По информация на „ Уикенд ” Банев и досега се намира в страната под закрилата на авторитетен под земята необут, надалеч от бойните дейности. Всъщност, Брендо от близо месец живее в супер охраняваната кооперация на бул. „ Пушкин “ в кв. „ Бояна “.

Калоян Станиславов, който е купил двете компании на Брендо, е един от най-големите експортьори на българско оръжие за нападната от Русия страна, а към покупко-продажбите му има не един и два абсурда. Фирмата на Станиславов „ Булкомерс Конституционен съд ” пробива в Украйна още през 2014 година с контракт за доставка на военни дронове и снайперски пушки.

Парите за покупката са дарени от Съединени американски щати, а българската компания е медиатор сред американските фабрики производители и държавното управление в Киев. Според разнообразни изявления, Калоян Станиславов е определен от американското държавно управление да бъде медиатор и при многомилионен контракт за експорт към Украйна на български гаубици и снаряди. Липсата на български лиценз за експорт на оръжие проваля договорката.

Партньорът на Брендо се връща още веднъж в огромната игра след съветското нахлуване над Украйна. Този път мащабите са големи. От първите дни на войната компанията на Калоян Станиславов „ Булкомерс Конституционен съд ” е главният медиатор при доставките на български снаряди, автомати и противотанкови гранатомети за Украйна, а финансирането от стотици милиони долари още веднъж идва от Съединени американски щати.

Схемата е задвижена от държавното управление на Кирил Петков, когато износа на оръжие се следи директно от вицепремиера Корнелия Нинова. Шефката на Българска социалистическа партия и до през днешния ден отхвърля, че  по нейно време и един български патрон или снаряд е стигнал до Украйна.

Формално Нинова е права. Българското оръжие, най-малко по документи, се доставя за Полша, а тамошните управляващи след това го препращат към Киев. Уж без наше познание. За разлика от българските управляващи, украинската войска не крие, че употребява българско оръжие и даже ни благодариха за изпратените стотици хиляди снаряди. Висши военни в Киев не един път са хвалили качествата на нашите противотанкови оръжия.

Освен да забаламоса алените гласоподаватели, схемата с частната компания медиатор сред българските оръжейни фабрики и украинското държавно управление има и друга цел. Хора от сектора разкриват, че по пътя към Полша цените на снарядите се надуват много съществено. Така за частната компания остават десетки милиони облаги.

Неслучайно още при започване на войната сред оръжейни търговци прехвърчаха искри, с обвинявания, че висши политици от Българска социалистическа партия са прибрали големи рушвети с цел да лобират пред Съединени американски щати, коя да е компанията медиатор по покупко-продажбите. Твърди се, че в един миг поръчките от Киев стават толкоз огромни, че българските фабрики на процедура не смогват с производството.

В опита да обезпечи оптимални облаги на медиатора „ Булкомерс Конституционен съд ”, се включва дясната ръка на Нинова Калоян Методиев. Като началник на нейният министерски кабинет, Методиев оказва напън върху управленията на военните фабрики да доставят снаряди предпочитано за „ Булкомерс Конституционен съд ”, пререждайки всички останали, в това число и държавния оръжеен търговец „ Кинтекс ”.

Шефовете, отказали да изпълнят заповедта, с претекст, че по този начин нарушават контракти и дължат неустойки, са уволнявани мигновено, разгласи служебния министър на стопанската система Никола Стоянов. Още преди месеци Стоянов подаде сигнал в прокуратурата, само че и досега не се е чуло да има резултат от инспекцията. Все отново, мотива бе употребен от служебното държавно управление да смени управленията на военните ни фабрики. Дори и след рокадата посредническият бизнес на „ Булкомерс Конституционен съд ” продължава с цялостна мощ.

Вероятно по табиет назначените от Румен Радев също се кълнат, че българско оръжие не се доставя в Украйна. Разбира се, това са единствено думи за пред гласоподавателите, а бизнесът си върви с цялостна мощ. Както евентуално и отчисленията за признателност от облагите на частната компания медиатор към хора от ръководството.

След като схемата с фиктивния експорт на боеприпаси към Полша бе осветена, шефът на „ Булкомерс Конституционен съд ” и сътрудник на Брендо Калоян Станиславов е намерил ново прикритие. Днес българските снаряди, патрони и гранатомети, най-малко по документи, се изнасят за мироопазващата задача на Организация на обединените нации в Южен Судан. От изявления на западни медии излиза наяве, че част от оръжието по неведоми пътища се е озовало още веднъж в Украйна. Разбира се, с комфортното разпръскване на нашите управляващи.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР