Биеналето на изкуството Desert X се завръща в Калифорния, където

...
Биеналето на изкуството Desert X се завръща в Калифорния, където
Коментари Харесай

Desert X: Нови монументални произведения на изкуството в долината Коачела

Биеналето на изкуството Desert X се завръща в Калифорния, където показва съоръжения навън от 12 художници в долината Коачела, на фона на неутралните нюанси на храстите и пясъчния терен, зеленината на Палм Спрингс и далечните заснежени планини.

Четвъртото издание на изложбата в Съединени американски щати, курирано от Невил Уейкфийлд и Даяна Кембъл, приказва за пустинята като място, образувано от " паметта за водата ", съгласно известието за пресата, с доста планове, изследващи циркулацията на водата и хората по света, наблягайки нашата взаимосвързаност, както и несигурността ни пред лицето на световната екологична рецесия.

" Пустинята е място с рискови климатични условия, тъй че е място, където дейното мислене и адаптивността са от главно значение за оцеляването ", сподели Кампъл в телефонно изявление. Някои от художниците, продължава тя, " преглеждат ролята на творчеството и позитивната обществена смяна, когато става въпрос за околната среда "
Художниците, измежду които Рана Бегум и Чабалала Селф, реагират на местоположението на плановете си, създавайки архитектурни съоръжения, характерни статуи и мултимедийни творби, преплетени със земята.

 width=

Тази сходна на ковчег апаратура на живеещия в Ню Йорк художник Торквас Дайсън е поетична медитация върху водата. " (Дайсън) преглежда по какъв начин инфраструктурата има податливост да проваля кафявите и чернокожите тела ", споделя кураторът на Desert X Диана Кембъл пред CNN, като показва бедствия като урагана Катрина.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР