Библията много ясно заявява: Бог направи грешен онзи, който не

...
Библията много ясно заявява: Бог направи грешен онзи, който не
Коментари Харесай

Думи на надежда: Кръстът ще ни спаси от примката на Лукавия

„ Библията доста ясно декларира: Бог направи неверен оня, който не е направил грях, с цел да станем ние грешните- праведни пред Бога. Повярвай в него и ще се спасиш. От греховете, от царството на тъмнината, от примката на Лукавия. Кръстът приказва за нашето избавление. И дано не го възприемаме като знак на гибелта, а като знак на Божията обич към нас “- С тези думи от ефира на Дарик Югоизток свещеник Живко Тончев се обърна през днешния ден към миряните в навечерието на един от най-важните празници – Кръстовден.

В сказка за всемирното господство на кръста, източник на религия и очакване за всички, които откровено се молят, свещеник Тончев разкри избавителния промисъл на божиите повели и озари вярващите с Думи на вяра.

Той напомни думите на деятел Павел: Адалечотмене да се лаская сдруго,освенскръстана нашияГоспод Исус Христос, посредством който светът замене разпънат и аз – за света. И прикани благочестивите да отворят необятно очите си за най-важната символика на кръста: Божията обич към нас: Словото на кръста е нелепост за тези които погиват, а за нас които се спасяваме, то е Божия мощ. “

„ Кръстът има две греди –посланието да гледаме нагоре към Бог и да възлюбим Господа. Да обичаме другия като себе си. И благосъстоянието са точно любящите взаимоотношения “, сподели свещеник Тончев.

Думи на вяра с свещеник Живко Тончев чуйте в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР