Библиотечният колектив на Регионална библиотека П. Р. Славейков – Велико

...
Библиотечният колектив на Регионална библиотека П. Р. Славейков – Велико
Коментари Харесай

Библиотекари от Велико Търново се вдигат на протест в Деня на народните будители

Библиотечният колектив на Регионална библиотека „ П. Р. Славейков ” – Велико Търново ще изрази своята поддръжка на 1 ноември – Деня на националните будители и ще се включи към стачните дейности на сектора, проведен от Национална федерация „ Култура “ към КТ „ Подкрепа “.

В рамките на един час от 12 до 13 часа в сряда експертите ще се причислят към настояванията на гилдията, с четене на „ Класици за политици ”. Мястото на митинга, ще бъде пред постройката на културната институция на ул. „ Иванка Ботева ” 2.
Причините за стачните дейности  са унизително ниското възнаграждение на труда, за сметка на увеличаващите се отговорности.

Близо десетилетие хората на изкуството, археолозите, работещите в музеи, библиотеки и държавния списък получават едни от най-ниските хонорари, граничещи с минималната работна заплата. От 2015 година насам, когато беше последното доста нарастване в тази сфера, бюджетът за прехрана на културните институции се свива, за сметка на разноските за поддържане на постройките, показват от КТ „ Подкрепа ”.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР