Би било неморално да се доставят оръжия с намерението да

...
Би било неморално да се доставят оръжия с намерението да
Коментари Харесай

Папата: Доставянето на оръжия за Украйна е морално приемливо, ако те са използвани за самозащита

„ Би било аморално да се доставят оръжия с желанието да се провокира още повече война, да се продават още повече оръжия или за избавяне от остарели оръжия “, сподели той в отговор на въпрос на съпътстващ го в самолета публицист.

 

Говорейки за съветската инвазия в Украйна, папа Франциск съобщи, че самозащитата е освен оправдана, само че и доказателство за обич към дома си. „ Хората защитаваха това, което обичаха “, сподели той.

 

Папата прикани и за повече старания за реализиране на мир по света. „ Всеки приказва за мир. В продължение на 70 години Организация на обединените нации приказва за мир и е направила доста неща. Но какъв брой доста войни не престават да бушуват през днешния ден? “, попита той и употребявайки повтаряна от него постоянно имитация добави: „ Ние сме в една международна война “.

 

Папата още веднъж изрази поддръжката си за разговор, посредством който да се постави завършек на войната в Украйна: „ Диалогът не би трябвало да се изключва, даже и с агресора, макар че на човек това може да му се стори нежелателно и обратно “.

 

Повтарящите се апели на папата за разговор с Москва и с съветския патриарх Кирил обаче пораждат рецензии в Украйна, отбелязва организацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР