bgonair.bgЦифрата на регистрираните случаи на заразени и починали от Ковид-19

...
bgonair.bgЦифрата на регистрираните случаи на заразени и починали от Ковид-19
Коментари Харесай

Математик от БАН: Кризисният момент у нас може да се отложи с 3 седмици

bgonair.bg

Цифрата на записаните случаи на инфектирани и умряли от Ковид-19 у нас все още е относително дребна. В момента се намираме  в добър сюжет. Ако не съблюдаваме ограниченията, той ще се трансформира в неприятен. Това заяви  математикът от Българска академия на науките професор Николай Витанов в " Денят ON AIR ".

" България стои доста добре спрямо други страни във връзка с параметрите. В съпоставяне със съседките ни дори сме най-добре ", добави професорът.

Прогнозите до този миг сочеха, че пикът на болестта ще бъде към великденските празници. Според математика обаче той може да се отсрочи с 3 седмици, в случай че не съблюдаваме ограниченията. Отложи ли се, обаче заразените евентуално ще са повече, в сравнение с допускаме. 



 

" Трябва да изчакаме след празниците, да забележим дали няма да се прехвърлим на неприятния вид. Това е единственото незнайно. Трябва да потърпим още седмица - десетина дни, с цел да не ни се постанова да се пържим три спомагателни седмици на тоя огън ", съобщи Витанов пред  Bulgaria ON AIR.

При моделирането на инфекцията екипът на професор Витанов разграничава три съществени стадия . Първият е обвързван с огнището на болестта. Тогава болестта остава локализирана и броят на инфектираните е дребен. Вторият стадий е, когато болестта излезе от този стеснен кръг и стартира да се популяризира освен в близката си местност. Тогава заразяваме и хората, с които се разминаваме по улицата.

" В Северна Македония ограниченията са драконовски. Много по-сериозни, в сравнение с при нас, само че броят на инфектираните е по-голям. Това е, тъй като са изтървали точно втория стадий от разпространяването на заболяването ", обясни математикът.

 

Третият стадий е " дългият пас ". В този стадий инфектираните хора популяризират вируса в други градове, които към момента не са " инфектирани ".

  " Този вирус нападна по-големите градове. Когато попадне на място без регистрирани случаи, той се популяризира по-лесно, тъй като там хората към момента нямат дисциплинираност ", добави Витанов.

Според професор Витанов, в случай че нашата страна навлезе в третия стадий, ще трябват доста по-сериозни ограничения.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати ©
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР