БГНЕС Теодор Ушев е обявен за най-влиятелен аниматор в света за

...
БГНЕС
Теодор Ушев е обявен за най-влиятелен аниматор в света за
Коментари Харесай

Българин е обявен за най-влиятелния аниматор в света за последните 25 години

 БГНЕС Теодор Ушев е разгласен за най-влиятелен аниматор в света за последните 25 години, оповестиха за Българска телеграфна агенция от екипа на актьора.

В интернационална анкета водещи критици, публицисти, куратори и фестивални шефове са били запитани да упоменат имената на най-влиятелните фигури в международната анимация за последния четвърт век.

Резултатът след допитването е сложил на върха българския аниматор, художник и режисьор Теодор Ушев. В първата четворка още са режисьори като Режина Песоа (Португалия), Коджи Ямамура(Япония) и Игор Ковальов ( Русия/САЩ). 

В същата анкета за най-хубав пълнометражен анимационен филм е разгласен " Отнесена от духовете " на японския режисьор Хаяао Миязаки.

Анкетата е проведена от кураторите на Анимационния фестивал в Лерида (Animac) и Културния център на Барселона, отпред с Каролина Лопез. В нея вземат участие 25 експерти и историци от целия свят.

Теодор Ушев е български мултимедиен актьор, режисьор и графичен дизайнер. В последните 15 години работи за Националния кино съвет на Канада.

В креативната си биография има повече от 15 кино лентата, донесли му над 200 интернационалните награди по целия свят, включително Номинация за Оскар, Кристал от Анси, Почетен орден от Френската академия за кино изкуство Сезар и Награда за най-хубав късометражен филм на Асоциацията на задграничните публицисти в Холивуд ( Златен Глобус).

Член е на Американската Академия за кино изкуство AMPAS, джентълмен на Ордена на изкуство и литература на Франция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР