БГНЕС Снегът вече завладя страната, на места натрупа солидно. За днес

...
БГНЕС
Снегът вече завладя страната, на места натрупа солидно. За днес
Коментари Харесай

Снегът вече завладя страната, на места натрупа солидно

БГНЕС Снегът към този момент завладя страната, тук-там натрупа солидно. За през днешния ден в действие е " оранжев " и " жълт " код за значителни превалявания от дъжд и сняг, а тук-там и за плевел вятър, сочи информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология п. За 6 области на Североизточна и Източна България е в действие " оранжев " код за сняг, поледици и плевел вятър. Предупреждението е за: Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна и Бургас.

Днес в Северна България и високите полета ще продължи да вали сняг и да се образува снежна завивка. В утринните часове в североизточните региони към момента ще вали дъжд ще се образуват поледици и обледяване на проводници. В по-голямата част от Южна България дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. Ще духа сдържан, в Източна България мощен до плевел вятър от север-североизток и в Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Застудяването ще продължи и в по-голямата част от страната температурите ще са с противоположен денонощен ход, към 14 часа: от минус 4 - минус 2° в Северна България и по високите полета до 2-4° в Южна България. През нощта снеговалежите ще продължат, само че ще отслабват и последователно ще стопират. 

Над планините ще е облачно, ще вали сняг. По старопланинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Ще духа мощен вятър от изток-североизток. Ще става студено и на 1200 метра оптималната температура ще е към минус 2°, на 2000 метра – към минус 5°.

По Черноморието ще духа мощен и плевел северен вятър. Ще има превалявания, като по северното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. Температурите ще се намаляват и към 14 часа ще бъдат от минус 2 – 0° по северното крайбрежие до 6-8° по южното. Температурата на морската вода е 10-13°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР