БГНЕС Разпространението на коронавирусната инфекция се засилва в повечето страни от

...
БГНЕС
Разпространението на коронавирусната инфекция се засилва в повечето страни от
Коментари Харесай

СЗО: Разпространението на коронавируса в Европа се засилва

 БГНЕС Разпространението на коронавирусната зараза се ускорява в множеството страни от Европа и в околните седмици наклонността ще се резервира. Това съобщи в изявление за ТАСС шефът на европейското районно бюро на СЗО Ханс Клуге.

Тенденцията за околните четири седмици съгласно нас е броят на инфектираните и на смъртните случаи за денонощие да нараства. Това обаче може да се промени, в случай че имунизирането се прави по-бързо, в случай че хората употребяват по-широко защитни маски, уточни представителят на СЗО.

Третата пандемична вълна към този момент е пристигнала в Европа и се развива с друго движение в другите страни от Европейски Съюз, призна Европейската комисия. По думите на Клуге имунизирането би трябвало да бъде ускорено, с цел да се оправят медиците с пролетната вълна.

" Имаме забележителни данни от Израел. Те естествено са предварителни, само че виждаме, че когато 60 на 100 от популацията са имунизирани, всички индикатори стартират да се усъвършенстват - по-малко стават инфектираните, настанените в лечебни заведения и умрелите. Това са доста положителни вести и виждаме същите предварителни данни, идващи от Англия. Посланието тук е, че имунизациите работят и имунизациите избавят човешки животи ", сподели той.

Директорът на бюрото не се наема обаче да предскаже по кое време ще завърши пандемията. " Аз съм и оптимист, и реалист, не виждам скептичен сюжет - сподели Клуге. - Но ще отбележа, че няма и стопроцентово оптимистичен сюжет. Защото оптимистичен сюжет значи пандемията да свърши, а не знаем дали краят наближава или към момента е надалеч. "

По данни на европейското бюро на СЗО, всяка седмица коронавирусът убива над 20 000 души в района - през днешния ден жертвите са повече, в сравнение с по същото време предходната година. Най-сериозна е обстановката в тези елементи от Европа, които сполучливо се оправиха с КОВИД-19 през първата половина от 2020 година В Централна Европа, на Балканите и в балтийските страни заболеваемостта, броят на приетите в болница и смъртността в този момент са измежду най-високите в света. А 48 от общо 53 страни и територии осведомят, че са разкрили там будещия паника английски вариант B.1.1.7, който последователно стартира да доминира в Европа, прибавя ТАСС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР