БГНЕС Председателят на парламентарната комисия за Косово Милован Дрецун отправи ново

...
БГНЕС
Председателят на парламентарната комисия за Косово Милован Дрецун отправи ново
Коментари Харесай

Дрецун атакува: Български министър не може да дава уроци на сръбски депутат

 БГНЕС Председателят на парламентарната комисия за Косово Милован Дрецун насочи ново скандално обвиняване против България. Само 24 часа, откакто съобщи, че на територията на Сърбия работи огромна мрежа от български разузнавачи, Дрецун сподели следното: 

" Българският министър на външните работи не може да дава уроци на един народен представител от сръбския парламент. Екатерина Захариева няма да дефинира и какво ще приказва един народен представител ".

Вчера българският посланик №1 остро осъди държанието на Дрецун. Захариева заяви, че сръбският дипломат в София ще бъде извикан по този мотив в Министерство на външните работи.

Според Дрецун на практика  " Захариева е реагирала на изнесената информация от президента Александър Вучич, че българското военно аташе се занимава с неразрешени дейности ".

" Вместо да отговори на изказването на Вучич, тя реагира на казаното от мен и по този начин изпраща обръщение до нашия президент. А той заяви, че в околните дни ще имаме спомагателни данни за дейностите на разследващите служби от някои прилежащи страни на наша територия против ползите ни. Някои от съседките ни ще реагират доста нападателно и нервно. На мен ми се коства, че нейното обръщение е следното: В този кръг от страни да не попадне и България ", сподели още Дрецун. Той разясни, че действията на българското военно аташе са били свързани с разрешаването на политическия въпрос в южната част на страната, което било неприемливо. 

" Когато приказваме за наличието на разследващите структури и техните съюзнически мрежи, естествено имам поради Косово ", сподели още Дрецун и напомни " ролята на България по време на въздушната интервенция на НАТО през 1999 година, когато Атлантическия пакт употребявал българските данни за бомбардировки и те са били на 4-то място по качество ".

" Изглежда, че с моето изказване съм блъснал в десятката и заради тази причина последва такава нападателна и нервна реакция. Тя е неприемлива и непремерена. Ние решаваме нашите въпроси по подобен метод, с цел да не може други да ни се месят извън. Според мен обаче някои прилежащи страни се пробват да се намесят... Добрите връзки не се построяват посредством признаването на лъжливата страна Косово или пък посредством отхвърли от построяването на " Южен поток ".

Дрецун обеща " доста скоро обществеността да научи подробна информация за дейностите на замаскирания разследващ център в Скопие, където имало чиновници от Северна Македония, Хърватия и България ". Той не " изключва вероятността работата на този център да е обвързвана с шпионската спекулация в Белград и срещите на съветския и сръбския офицер ". Видео фрагменти от тези срещи бяха оповестени при започване на седмицата.

За новите обвинявания против страната ни Милован Дрецун употребява сръбската редакция на съветската организация " Спутник ". Изявлението му пристигна единствено няколко часа след друга офанзива против България - тази на военния министър Александър Вулин, който съобщи, че други вместо нас, избирали приятелите и неприятелите на България, за разлика от Сърбия, която б
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР