БГНЕС Георги Марков обяви, че слиза от парламентарната сцена. Той също

...
БГНЕС
Георги Марков обяви, че слиза от парламентарната сцена. Той също
Коментари Харесай

Марков напуска политиката и каза: Гордея се, че бях великият депутат с най-много приети закони

 БГНЕС Георги Марков разгласи, че слиза от парламентарната сцена. Той също по този начин разкри забавни моменти от присъединяване си на нея

НЕ ЖЕЛАЯ ДА СТАВАМ ДЕПУТАТ И НЯМА ДА УЧАСТВАМ В ТЕЗИ ИЗБОРИ

Приятели,

Благодаря Ви за големия интерес към желанието ми да стана трети основен прокурор. Трогнат съм от поддръжката, само че, за жалост, страната ни ще остане единствено с двама основни прокурори – един основен и един баш основен, който ще го проверява. Засега няма да има трети, който пък да проверява втория. Така кандидатурата ми отпада, само че обещанието за публикацията " Как Байдън ще сплоти България, откакто сплоти Съединени американски щати “ остава. Скоро ще имате опция да я прочетете.

Въодушевени, тази заран ми се обадиха много другари да съберат подписка за номинирането ми за народен представител от ГЕРБ, с цел да я носят на " вентилаторите “. Със сигурност щеше да е занимателно, само че отклоних това начинание. Понастоящем съм народен представител на ГЕРБ без номинация, нито с подадена молба, а по гледище персонално на Борисов – още 2 месеца ще бъда неговия народен представител. А и не са разбрали посланието ми последните дни – огън работа не остана. Отдавна бяха войнишките години, а по-младите не са и служили в казарма, с цел да знаят този лаф отпреди уволнението.

Изложеното ми даде мотив да се сетя, че единствено дни преди приключване мандата на този парламент на 26 март, ще чукна 71 години, в случай че е рекъл Господ. Та, в този момент е моментът да кажа ясно: НЕ ЖЕЛАЯ ДА СТАВАМ ДЕПУТАТ И НЯМА ДА УЧАСТВАМ В ТЕЗИ ИЗБОРИ.

Последните 32 години имах неповторимия късмет да стана мажоритарно определен народен представител във Велико народно събрание, и то от първи тур със синята бюлетина. Гордея се, че бях великият народен представител с най-вече признати закони и изключително тези, разширяващи правосъдния надзор над администрацията; очистване на така наречен административни юрисдикции /правораздавателни органи, отвън правосъдната система/.

През 1991 година бях измежду първите в първата редица на Съюз на демократичните сили. Главата ми роди гладната стачка на част от 39-те депутати, напуснали Велико народно събрание. На 13 октомври 1991 година нанесохме първата загуба на Българска социалистическа партия. Написах закон от единствено няколко разпореждания, с който декември 1991 година върнах 25 хиляди магазини на хората /това всичко, дето виждате по " Витошка “, бяха държавни магазини, а с моя закон станаха от държавни частни единствено за 6 месеца/.

През 1994 година станах най-младият за времето парламентарен арбитър – 44 година, назначен от именития президент доктор Желю Желев. С къс претекст: " Жоро има независимо мислене. “

През 2013 година станах от ГЕРБ, в онази злокобна събота на Костинбродската спекулация. По-отвратително, подло и селско начинание не бях виждал. Нарушено беше конституционното право на гласоподавателите свободно да образуват политическата си воля в деня за размисъл.

В понеделник сутринта ме поканиха в bTV Виктор Николаев и Ани Цолова и гръмнах бомбата: ГЕРБ би трябвало да заведе конституционно дело за анулиране на изборите. Минута откакто излязох от студиото ми звънна Борисов и ГЕРБ внесе искане за анулиране на вота пред Конституционния съд, СТАВАЙКИ ОТ ОБВИНЯЕМ ОБВИНИТЕЛ. Съдът позволи делото за разглеждане всъщност, само че не му стигна кураж да касира вота, както наскоро направи австрийският Конституционен съд.

През 2014 година Цецо ми звънна и ме предложения незабавно да се срещнем, като се върна от Унгария. Каза ми: " Г-н Марков, шефът те кани за народен представител. Като паднахме в дупката след Костинброд, единствено ти се хвърли да ни защитаваш, всички се изпокриха. Сега замириса на власт и още веднъж телефоните ни зазвъняха – всички са мераклии за депутати. “ Благодарих на Цецо и споделих, че преди малко бях завършил кариерата си в " Левски “ и избирам да пребивавам в Унгария, по тази причина няма по какъв начин да стана народен представител.

На другия ден отново ми звънна и сподели: " Премиерът те моли да дойдеш до централата. “ Бяхме единствено тримата, направи ми усещане, че Цветанов говореше на Борисов на Вие. Очевидно Бойко беше сюрпризиран от отхвърли да стана народен представител, евентуално считайки, че това е малко за един някогашен парламентарен арбитър. Погледна ме в очите и ми сподели: " Жорка, каквото кажеш. “ Пак благодарих и отхвърлих, и си останах съветник.

Имах щастието да участвам на церемонията през ноември 2016 година в Будапеща, когато Бойко беше награден от Виктор Орбан с огромен маджарски кръст. На връщане ме извика до себе си в самолета и настоятелно ми сподели: " Много ми трябваш за тези избори! “ Съгласих се и станах претендент за народен представител от ГЕРБ от гражданската квота в 24-ти изборен регион. Бях втори в листата, след Горанов. Тежък регион, със относително мощно ДСБ, а Българска социалистическа партия с лидер на листа най-хубавото лице на партията за всички времена – Стефан Данаилов. Победихме ги с 10% /най-добрият резултат на ГЕРБ в София/.

Не скърбя, че станах народен представител в това Народно заседание. Изградих страхотни другарства, станах най-хубавият депутат-екскурзовод в Унгария на доста сътрудници. За 4 година с никой в целия парламент не си споделих крива дума, само че най-важното – ПОЛУЧИХ ИСТОРИЧЕСКИ ШАНС ДА ГЛАСУВАМ В ПАРЛАМЕНТАРНАТА КОМИСИЯ СРЕЩУ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ. Гласът ми се оказа решителен – с 10 на 9 гласа тя беше отхвърлена. ТОВА БЕШЕ ГЛАСУВАНЕТО НА МОЯ ЖИВОТ. Медии оповестиха решението в 14:00 ч., а Борисов я спря в 16:00 ч., по-късно хитро я прати на Конституционния съд и тя беше кремирана. България се отърва от третия пол, комитета ГРЕВИО и джендър идеологията.

Благодарен съм на Борисов и ГЕРБ за незабравимите конгреси в зала " Арена Армеец “. Когато за пръв път се качих на трибуната и погледнах залата, трепнах, споделих си: Боже, тези хора ще побеждават дълго на избори! Говорих от сърце и душа, както аз си мога, та даже и разсъниха Жан-Клод Юнкер на първия ред.

Благодаря на Цветанов и Соколова, че ме каниха преподавател на женските семинари на ГЕРБ – в Сливен, Велико Търново, Албена, Разград.

Такива прелестни герберки на друга възраст, от разнообразни обитаеми места, с разнообразни специалности, с одухотворени очи при цялостни зали те карат да повярваш, че България ще е постоянно жива. А вечерите бяха купони с такава атмосфера с песните на Веско Маринов, на каквито в живота си не съм участвал. Казах на Борисов, че и Орбан няма такава женска организация.

Благодаря на всички депутати, кметове, регионални шефове, които ме поканиха из страната да представям книжката си " Феноменът Виктор Орбан “. Пратих на унгарския министър председател албум със фотоси от цялостните зали и опашки за фотографи от: Пловдив, Варна, Русе, Поморие, Казанлък, Севлиево, Ловеч, Хасково, Пазарджик, Монтана, Враца, Смолян, Стара Загора, Тетевен, Самоков, Добрич, Разград, Кюстендил, Дупница и други

Толкова се трогна Виктор, че ми изпрати особено писмо и ме предложения на среща за 35 минути на кафе в резиденция " Кармелита “. Завършвам си мандата горделив, че гласувах, както изисква Конституцията, по съвест. Затова гласувах против оставката на – най-талантливият млад политик последните години. Затова и не гласувах за новата " остаряла “ Конституция, тъй като, откакто си бил парламентарен арбитър, без значение по какъв начин се казваш, не можеш да лепнеш леке на претенциозната юридическа колегия при сходно неразбирателство, какъвто беше импортираният план.

Приятели, слизам от парламентарната сцена, само че не преставам политическите си мнения. Впечатлен съм от, който нито веднъж не се опита да ме цензурира, даже и когато в гледани телевизионни излъчвания яростно подлагах на критика канцлера Меркел за мигрантската й политика. Не се опита да ми постави наморник даже от коприна. Винаги ще помня думите му: " Жоре, приказва каквото и когато намериш за добре, единствено не от името на партията, по тази причина съм те взел от гражданската квота. “

За 25 години другарство не сме си споделили крива дума – по този начин ще бъде и отсега нататък.

Желая на всички другари Господ да ни избави от чумата, с цел да си върнем свободата! Бъдете здрави и дано да чуем песента " Liberta “, в осъществяване на великия Ал Бано, незабравимия Гого и чудесните " Тоника “:
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР