БГНЕС Държавният глава Румен Радев е в Плевен, за да се

...
БГНЕС
Държавният глава Румен Радев е в Плевен, за да се
Коментари Харесай

Радев: Политиците не трябва се правят на лекари

 БГНЕС Държавният глава Румен Радев е в Плевен, с цел да се запознае на място със обстановката в града. Президентът се срещна с кмета на Плевен Георг Спартански.

" Без подозрение сме изправени пред съществено предизвикателство. Аз съм уверен, че имаме и потенциала и силите да се оправим със солидарните старания на всички. Разработени са ограничения, дадени са инструкции от Националния действен щаб ", съобщи президентът след срещата с Георг Спартански.

Според него е извънредно значимо тези ограничения да се претворят върху действителния живот.

" Затова голямото натоварване е върху общините. Да намерят салдото - от една страна да запазим публичното здраве, въпреки това да не допуснем парализата на стопанската система. Мобилизиран е целият медицински капацитет на Плевенската община. Важно е и да няма спиране в индустриалната активност. "

Той посочи, че ограниченията са ясни, само че съгласно него не би трябвало политиците да се вършат на лекари и противоположното.

" Трябва да се съблюдават напътствията на щаба, те са ясни, само че страната с всички вероятни запаси би трябвало да оказва помощ. Самодисциплината, самосъзнанието, оптимално ограничение на контактите, грижата за възрастните хора, трябда да се грижим за тях ", добави Радев.

Той сподели още, че публичното здраве стартира от грижата за медицинския личен състав.

" Те са сега хората, които ще ни изведат от тази рецесия. Това би трябвало да е непрекъснат ангажимент на страната, а не да чакаме да пристигна рецесия и тогава да мислим в какво положение са нашите здравни служащи ", безапелационен беше президентът. 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР