БФС ще бъде принуден да спре родния шампионат, ако само

...
БФС ще бъде принуден да спре родния шампионат, ако само
Коментари Харесай

Възможно е спиране на efbet Лига, ако COVID-19 повали още два отбора

БФС ще бъде заставен да спре родния шампионат, в случай че единствено в още два отбора плъзне болестта от ковид. Това гласи правилникът, който бе пуснат преди началото на сезона.

В него е упоменато, че при най-малко 5 отбора с най-малко 10 заболели от COVID-19, шампионата може да бъде прекратено. До момента над 10 инфектирани има в 3 родни клуба - Царско село с 14 заболели и Славия и Левски с по 11. Срещите на въпросните тимове бяха отсрочени, а през днешния ден се чакат тестванията и на Ботев (Пловдив), откакто през вчерашния ден (6.11) звездата на отбора Тодор Неделев даде позитивен резултат.

Ето какво написа в наредбите:

1. Среща от професионалния футбол може да бъде отлагана при съществуване на позитивни проби за COVID-19 по едно и също време на повече от 10 (десет) състезатели с настоящи трудови контракти в един от двата тима участници.

2. Първенството може да бъде прекъснато краткотрайно при съществуване на положителнипроби за COVID-19 по едно и също време на повече от 10 (десет) състезатели с настоящи трудови контракти в минимум 5 (пет) клуба от Първа професионална лига и при съществуване на позитивни проби за COVID-19 по едно и също време на повече от 10 (десет) състезатели с настоящи трудови контракти в минимум 7 (седем) клуба от Втора професионална лига “, се споделя в правилника на БФС.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР