Безвъзмездни помощи от руското президентство на стойност 55,3 млн. рубли

...
Безвъзмездни помощи от руското президентство на стойност 55,3 млн. рубли
Коментари Харесай

Президетството на Русия отпусна помощи за организации, свързани с Църквата

Безвъзмездни помощи от съветското президентство на стойност 55,3 млн. рубли са получили 47 организации, свързани с Руската православна черква (РПЦ), заяви в. „ Ведомости “.
Става дума за религиозни публични организации, манастири, енории и епархии. Например храмът на Светите съветски новомъченици в Смоленск получи 2,2 млн. рубли за плана „ Перлено колие на Света Русия “ ориентирано към развиването на младежкия туризъм.
Генералният шеф на Фонда на президентските грантове Иля Чукалин изяснява успехите на православните Неправителствени организации с тяхната повсеместност и многочислени поръчки. Грантове получават също по този начин и мюсюлмански, и еврейски планове, акцентира Чукалин.
Също по този начин помощ от 41 млн. рубли завоюваха 11 поделения на „ Бойно приятелство “, ръководено от някогашният глава на Подмосковието Борис Громов и депутата от Държавната дума Дмитрий Саблин.
Най-много – 30 млн. рубли – получи основната организация за план, ориентиран към 30-годишнината от извеждането на руските войски от Афганистан.
Руският юношески съюз получи 63,4 млн. рубли по план за включване на младежите в развиването на дребните градове и селища.
Подобно разпределяне на помощи има своята логичност, счита политологът Алексей Макаркин, защото РПЦ е обичаен сътрудник на управляващите и с дребни планове на нея може да се помогне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР