Безспорно скаридите заемат централно място сред морските деликатеси, особено в

...
Безспорно скаридите заемат централно място сред морските деликатеси, особено в
Коментари Харесай

Три рецепти за неустоими скариди

Безспорно скаридите заемат централно място измежду морските деликатеси, изключително в кухнята на средиземноморските страни. Независимо дали ще са пържени, бланширани, панирани или какви ли още не, те са измежду желаните ястия, когато желаеме да си устроим свое лично угощение.

Заради по-скъпата им цена обаче е добре тъкмо с този морски деликатес да не се впускаме незабавно в импровизации, а първо да се научим по какъв начин да си ги подготвяме. Ето за какво сме подбрали три в действителност неустоими предписания за скариди, които откакто сте тествали, елементарно ще можете да разнообразявате с разнообразни подправки и артикули:

Витаминозна салата със скариди

 Салата със скариди

Необходими артикули: 1 дребна глава айсберг, 1 морков, 1 глава червен лук, 8- 10 бланширани и обелени скариди, 1 ч. л. лимонен сок, 1 с. л. зехтин, няколко стръка копър и свеж риган, сол на усет, крутони.

Начин на подготвяне: Айсбергът се накъсва и се поставя в купа дружно с рендосания морков и нарязания на лунички лук. Към тях се прибавят нарязаните на две скариди и се прави дресинг от зехтина, лимоновия сок, ригана, копъра и сол на усет. С него се залива салатата, разбърква се и се сервира дружно с крутони.

Скариди на шишчета

 Шишчета със скариди

Необходими артикули: 20 кралски сурови небелени скариди, 40 г масло, няколко стръка свеж магданоз, риган и мащерка, 2 лимона, 1 алена и 1 зелена чушка, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: В огромна купа се смесват разтопеното масло, ситно нарязаните пресни подправки, сол и черен пипер на усет и в тази марината се поставят скаридите. Престояват по този начин към 12 часа на хладно. След това се набождат на шишчета, като сред всяка скарида се слага по комат чушка и комат лимон. Пекат се на скара, на грил-тиган или във фурна и се сервират дружно с прясна салата.

 Кокосови скариди

Ароматни панирани скариди с кокосов орех

Необходими артикули: 25 кралски обелени скариди, 150 г брашно, 1 ч.ч. пикантен пипер, 60 г галета, 130 г настърган кокосов орех, 3 разрушени яйца, сол на усет, лой.

Начин на подготвяне: Брашното се смесва със солта и лютия пипер, а галетата с кокосовия орех. Измитите и подсушени скариди се потапят в брашнената примес, след това в разрушените яйца и най-после в галетата с кокосовия орех. Пържат се в мощно сгорещено олио или зехтин и се сервират до момента в който са още топли.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР