Безспорно плодовете са изключително полезни. Те обаче съдържат плодови захари

...
Безспорно плодовете са изключително полезни. Те обаче съдържат плодови захари
Коментари Харесай

Кои плодове съдържат най-малко захар?

Безспорно плодовете са извънредно потребни. Те обаче съдържат плодови захари - фруктоза, които могат да са причина за наддаване на килограми при несъразмерна консумация. И до момента в който сходен непряк резултат е по-скоро необичайност, то истината е, че колкото и да са потребни, плодовете могат да са спънка за свалянето на килограми.

Прекалената им консумация би трябвало да се заобикаля и от диабетиците, да вземем за пример. Хубавата вест - не всички плодове са направени равни! Някои са извънредно богати на захар, до момента в който други са напълно разрешени при болните от диабет, при нисковъглехидратна диета или при усилени опити за унищожаване на всички непотребни мазнини. Ето кои са плодовете с минимум захар:

Пъпеш. Вкусният летен плод се счита за еквивалент на банана. По текстура може би. За разлика от него обаче, пъпешите съдържат извънредно малко захар, а по едно и също време с това са ароматни и сладки! Похапвайте го умерено през лятото, когато е сезонът му.

Боровинките са различен подобаващ плод за спортуващите или боледуващите от захарна болест. Можете да ги консумирате целогодишно - при шоково заледяване през лятото, когато е сезонът им, те резервират всички хранителни субстанции. Можете да ги добавяте към смутита, шейкове или закуска с кисело мляко и овесени ядки. А една чаша от тях съдържа единствено 4 грама захар!

Малините са близки до боровинките и съвсем ги настигат с 5-те грама захар, които съдържат на една чаша. В тях има обаче огромно количество фибри, които се грижат за чревната перисталтика.

 малините са измежду плодовете с минимум захар

Къпините също са плод с малко захар. Те са и извънредно потребни. Можете да си извършите домакински сладолед от извара и къпини, който с изключение на апетитен, е цялостен с протеини и потребни субстанции. Да, без захар!

Ягодите - една чаша от тях съдържа към 7 грама захар. Да, с тях мъчно можем да се ограничим до една чаша. Хубавото е, че и половин кг от тях да изядем, няма да нарушим диетата си. Така че ги хапвайте без гузна съвест!

Грейпфрутът е различен плод с малко захар. Освен това се счита, че той има изключителните свойства да изгаря мазнините и да подтиква тялото към горене на калории. Освен това в него се съдържа и голямо количество витамин C, който е потребен за укрепване на имунитета.

Кайсиите също попадат в групата на плодовете с малко захар. Тях можете да ги хапвате свободно, даже и при най-рестриктивната диета. Няма да прибавят непотребни сантиметри към талията ви, а ще утолят глада за сладко, само че без гузната съвест по-късно!

В случай, че се стремите да консумирате по-малко плодова захар, то избягвайте манго, череши, грозде и смокини. Това са плодовете с най-голямо количество фруктоза в състава си. Не ставайте фанатични обаче - потребни за всички плодове. Не ги избягвайте, само че не живейте единствено на тях.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР