Безспорен факт е, че в последните 4 избора БСП бележи

...
Безспорен факт е, че в последните 4 избора БСП бележи
Коментари Харесай

БСП печели в 34 общини, в над 55 отива на балотаж

Безспорен факт е, че в последните 4 избора Българска социалистическа партия бележи растеж: президентски избори - избор на президент, парламентарни избори-два пъти увеличение на броя на депутатите, европейски избори-единствената партия, която усили броя на своите евродепутати. Сега стигаме до локалните избори, където Българска социалистическа партия печели в 34 общини на 1-ви тур, в над 55 отива на балотаж. Това разяснява пред Нова тв зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски. На предходните локални избори бяха общо 36 кмета, а Българска социалистическа партия нямаше регионален град на балотаж. Сега са 9 сигурни, като има наклонност за още няколко града.
Той означи спада на ГЕРБ. За първи път в София ГЕРБ отива на балотаж. За първи път в София, във всички региони ще има балотажи. Това демонстрира, че жителите желаят смяна, изясни Свиленски.
Социалистът открои и ролята и на купеният избор. В ромските секции в регион Слатина, в София, ГЕРБ имат 97 % за Фандъкова и за районния кмет на ГЕРБ. Секция, в която са дали своят вот 393-ма индивида, 390 са дали своят избор за Йорданка Фандъкова, сподели той. Георги Свиленски акцентира, че такива случаи има и на други места в София и страната.
Свиленски прикани българите всеобщо да гласоподават на втори тур, с цел да обезвреждат купения избор. Българска социалистическа партия сподели на тези избори, че може да бъде мобилизирана и че може да прави избори с сила, даже с 1лв дотация, приключи Георги Свиленски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР