Безсмъртният полк“ марширува в България За четвърта поредна година Безсмъртният

...
Безсмъртният полк“ марширува в България За четвърта поредна година Безсмъртният
Коментари Харесай

За четвърта поредна година: „Безсмъртният полк“ марширува в България

„ Безсмъртният полк “ марширува в България За четвърта поредна година " Безсмъртният полк " ще марширува и в България . Роднини и близки на участници и починали във Втората международна война и антифашистката битка ще шестват в София и десетки други български градове, носейки портретите им. По традиция в шествието ще се включат и ветерани от войните .
 
Участниците в марша на „ Безсмъртния полк ”  ще се съберат в 9 часа пред паметника на Незнайния боец. Към тях ще се причисли и президентът Румен Радев, който ще взе участие в церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника във връзка 74 години от края на Втората международна война. Участниците в шествието ще носят фотоси на свои близки, починали във Втората международна война и антифашистката опозиция.

Подготвени са и 30 табла с имената на 13000 жертви. Освен близки и родственици на починали и участници във войните, в шествието на „ Безсмъртният полк ” ще вземат участие български ветерани и представители на военно-патриотичните съюзи и организации. Традиционно „ Безсмъртният полк ” ще премине по бул. „ Цар Освободител ”, с цел да стигне до паметника на Съветската войска, където слово ще произнесе посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров.

Събитието ще продължи с концерт. Тази година  шествия на „ Безсмъртния полк ” ще има в 60 български града. Инициативата  потегля от съветския град Томкс през 2012 година. Днес „ Безсмъртния полк ” шества по целия свят като израз на респект към жертвите, дадени от народите в тяхната битка против фашизма. 
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР