Безсънието е един от най-често срещаните проблеми днес. А след

...
Безсънието е един от най-често срещаните проблеми днес. А след
Коментари Харесай

Още един неочакван ефект от безсънието

Безсънието е един от най-често срещаните проблеми през днешния ден. А след него идват още доста здравословни несгоди, подбудени от невъзможността организмът ни да си почине и да се възвърне. Хроничната отмалялост пречи на работата ни, на връзките ни с близките и освен.

съгласно последно проучване на учени от Brigham Young University, хората, които страдат от недоспиване, са по-склонни да бъдат егоисти и са стимулирани да обръщат внимание най-вече на себе си. Това ни звучи като много разумна защитна реакция. Когато нямаме задоволително сили, ги пазим за себе си.
 Снимка 410477

Следствие от нея е фактът, че в случай че сме непрекъснато изтощени, шансът да отидем да гласуваме или да участваме в благотворителни акции е доста по-малък . Това са признаци на понижаване на обществената отговорност, което пък е обвързвано с егоизма, който взима превес в всекидневието ни, написа Daily Mail.
 Спането, сънят и най-разпространените сънища
Кои са най-разпространените сънища

И какво е тяхното обръщение

Желанието да се грижим единствено за личното богатство е доста по-първично, инстинктивно, в сравнение с обществените умения и мотивацията да оказваме помощ на останалите. А когато сме хронично изтощени, мозъкът ни няма сила за сходни комплицирани каузи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР