Безпризорният Иван Иванов от Сливен ще бъде настанен в социалния

...
Безпризорният Иван Иванов от Сливен ще бъде настанен в социалния
Коментари Харесай

Безпризорният Иван-Призрака ще бъде настанен в социално заведение

Безпризорният Иван Иванов от Сливен ще бъде настанен в обществения дом за мъже в Твърдица – заяви регионалният шеф Чавдар Божурски. От доста години насам мъжът живееше по сливенските улици, спеше в казаните за боклук, бе подвластен от дишането на бронз и лепило.

Незабавните ограничения по отношение на него бяха подхванати в края на август след сигнал до регионалния шеф. От Дирекцията „Социално подпомагане“ направиха инспекция. Тя откри, че Иван не обитава на адреса си в ромския кв.“Надежда“, а околните му не поддържат и не желаят да поддържат контакти с него. От полицията го издираха. Той бе признат в регионалната болница за здравна помощ. Междувременно му бяха издадени акт за раждане и персонална карта и бе настанен за лекуване на зависимостите в Държавната психиатрична болница в гр.Раднево, Старозагорска област. Лечението му там към този момент е завършило.

Иванов се е явил пред ТЕЛК-Сливен. Медицинските прегледи и документи показват, че вследствие на многогодишното дишане на бронз и лепило и безстопанствен, бездомнически живот, е получил съществени увреждания. Възоснова на това с решение на комисията е трудостроен на 80 %. След извършеното лекуване и с това решение Иванов може да бъде настанен в дома в Твърдица. „Изказвам признателност към всички институции, които бяха ангажирани със случая и си свършиха работата“ – сподели регионалният шеф Божурски. В дома в Твърдица за Иванов ще получава съответна грижа, в почтени условия за живот.

Иванов бе прочут измежду сред сливенските жители с прозвището „Ръчичката“ поради непрекъснато протегната му ръка за милостиня. През последните 20 години той можеше да бъде забелязан на разнообразни места в града – както в центъра, по този начин и в крайните квартали. Под влияние на летливите изпарения от време на време притесняваше минувачите. По лицето му не един път имаше следи от принуждение. Несретният му живот стана причина в града да му сложат още едно название – „Призрака на прехода“, поради чудовищния тип, който закупи едно човешко създание в годините на промени.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР