Безпрецедентният срив на турската лира доведе до масови протести в

...
Безпрецедентният срив на турската лира доведе до масови протести в
Коментари Харесай

Исторически срив на турската лира

Безпрецедентният срив на турската лира докара до всеобщи митинги в Анкара и настоявания за оставката на държавното управление. През последните месеци цените в страната вървят стремително нагоре.

„ Всичко нарастна. Един елементарен пилешки дюнер, който преди струваше 10 турски лири, в този момент е 13. Наложи ми се да купя белина. Взех я за 89 турски лири, а до скоро беше за 50”, споделя зъболекарят от Бурса Танер Чавуш.

Оказва се обаче пазарът е толкоз преференциален за българите, че се провеждат шопинг екскурзии с рейс до прилежаща Турция. „ Цените са в пъти по-евтини, в сравнение с в България. Предимно се пазарят хранителни продукти”, споделя притежателят на туристическа организация Адриана Панайотова.

Посещенията обаче не се одобряват еднопосочно. Доктор от Одрин преди дни сигнализира, че българските туристи не носят маски и не съблюдават разпоредбите в пандемия.

Спадът на турската лира има и позитивен ефект- прави турския експорт конкурентноспособен. Хората са оптимисти, че обстановката ще се възстановява в идващите месеци.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР