Безплатно мобилно приложение в помощ на бъдещи майки създадоха в

...
Безплатно мобилно приложение в помощ на бъдещи майки създадоха в
Коментари Харесай

Безплатно мобилно приложение в помощ на бъдещи майки създадоха в Пловдив

Безплатно мобилно приложение в помощ на бъдещи майки сътвориха в Пловдив. Технологията следи редица медицински индикатори на бременната или желаеща да забременее, и ги изпраща непосредствено до нейния доктор. Учените, създатели на създаването, чакат тя да увеличи успеваемостта на асистираните бременности, съобщи Българска национална телевизия.

Всяка десета двойка у нас и в Европа има проблем, обвързван с безплодието. В България годишно се правят близо 15 000 разнообразни процедури на асистирана репродукция, като сполучливите са сред 20-30 %. Затова в продължение на две години клиничният ембриолог доктор Борислав Матеев в съдействие с преподаватели от Техническия университет създава гратис мобилно приложение.

Ние разчитаме, че от порядъка на едни 5 до 10% е доста евентуално да се увеличи успеваемостта на сполучливо осъществените бременности точно с помощта на потреблението на това приложение, сподели той.

Чрез сензори и датчици технологията наблюдава непрекъснато температурата, количеството О2 в кръвта, физическия тонус и други индикатори на пациентката и благодарение на изкуствен интелект проучва данните.

Така се дефинира и най-благоприятния миг на забременяване, а в рискови обстановки се включват предупредителни аларми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР