Безплатните COVID тестове да се върнат. Където е възможно, пациентът

...
Безплатните COVID тестове да се върнат. Където е възможно, пациентът
Коментари Харесай

Лекари: Безплатните ковид тестове да се върнат

Безплатните Коронавирус проби да се върнат. Където е допустимо, пациентът да може да се преглежда у дома. Около това се сплотиха в студиото на Нова нюз доктор Мими Виткова, някогашен министър на опазването на здравето и Станимир Хасърджиев, ръководител на Националната пациентска организация.

" Мисля, че задоволително опит натрупахме като жители и здравна система. Не мисля, че е толкоз мъчно, като виждаме, че растежът на болните се усилва, да ги въведем ", разяснява Виткова. По думите ѝ в случай че съзнанието ни е на равнище, целесъобразното би трябвало да одобряваме наложително.

Тя уточни като сериозен пропуск, че в тези летни месеци не сме положили усилие да си отговорим на въпроса за какво имахме толкоз огромна смъртност от ковид у нас. За Виткова огромният проблем е, че в отвън болничната помощ системата не работи съответно.

Според Станимир Хасърджиев: " За жал страната 2 година след началото на коронакризата, към момента виждаме по какъв начин страната реагира както досега. Продължава да не се схваща, че единственият метод да се овладяват такива обстановки, е да се защищават уязвимите групи. Продължава да няма опция тези хора да бъдат преглеждани у дома ".

Двамата разясниха и имунизацията, включително и 3-та и 4-та бустерна доза. Те подчертаха, че никой не знае по какъв начин ще се промени коронавирусът.  А за акцията на полицията, при която бяха арестувани 10 души за търговия на кръв, споделиха:

Д-р Хасърджиев: " Очакваме да излезе предложение от Европейска комисия за промени в директивата, която контролира тези процеси – там ясно се регламентира опцията да се компенсират, в това число и финансово, хората, даряващи кръв. Сега поради липса на задоволително кръв и в Европа, ние внасяме от Съединени американски щати ".

Виткова: " Не е задоволително да има спецакции, с цел да видим нещо, което е от десетилетия ясно. На всеки, чийто  непосредствен е в болничното заведение и му следва интервенция, се споделя, че би трябвало да откри кръв. И той отива пред центровете и там не той търси, него го намират ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР