Безплатни профилактични прегледи по вътрешни болести организира общинската Четвърта МБАЛ.

...
Безплатни профилактични прегледи по вътрешни болести организира общинската Четвърта МБАЛ.
Коментари Харесай

Безплатни профилактични прегледи в Световния ден на сърцето

Безплатни профилактични прегледи по вътрешни заболявания провежда общинската Четвърта МБАЛ.

Кампанията под надпис " Профилактиката е дълготрайното избавление от социално-значимите заболявания " ще се организира от 29 септември - Световен ден на сърцето до 14 ноември - Световен ден за битка с диабета.

Специалистите от екипа на Вътрешно поделение и Медицински център " Св. Стефан " към Четвърта МБАЛ ще вършат прегледи за обществено значими болести като: - артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, захарен диабет, обменни ендокринопатии и затруднения след прекарана зараза от COVID-19.

Прегледите ще се правят всеки вторник, сряда и четвъртък от 11,30 ч до 13,00 ч, след записване на регистратурата на болничното заведение на тел. 02 /3953 24 85. Адресът на болничното заведение е бул. " Македония " № 38

По мотив Световния ден на сърцето в УМБАЛ “Проф. доктор Александър Чирков “ ще се правят безвъзмездни профилактични прегледи от 08.00 до 12.00 часа на 29.09.2022г.   Всеки може да се прегледа в диагностично-консултативния блок на болничното заведение.

Световният ден на сърцето е най-голямата интернационална самодейност за предварителна защита на сърдечното здраве . Ежегодно посредством разнообразни събития по света се покачва информираността на обществото по отношение на сърдечно-съдовите болести, заплахата за здравето, която съставляват и предварителната защита им.
Към момента те не престават да бъдат една от водещите аргументи за заболяемост и предотвратима смъртност в международен мащаб, като всяка година лишават живота на над 18 милиона души. Затова е значимо хората да познават рисковите фактори за развиване на тези болести и контролирайки ги, да се защищават.

Сърцето е единственият орган, който можем да чуваме и усещаме. То е първият и последният симптом на живота. То е едно от дребното неща, които имат капацитета да обединят всички нас като хора.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР