Безплатни прегледи за измерване и оценка на растежа на децата

...
Безплатни прегледи за измерване и оценка на растежа на децата
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за измерване и оценка растежа на децата


Безплатни прегледи за премерване и оценка на растежа на децата ще се проведат във Велико Търново и Горна Оряховица, на 15 и 17 април. Инициативата се назовава „ Клиника на колела “ и е част от акцията на УМБАЛ „ Света Марина “ и Варненското сдружение по детска ендокринология „ GROWINFORM “, чийто цел е ранното разкриване и навременно лекуване на положения, свързани с проблематичен напредък.

Прегледите във Велико Търново ще се осъществят в приемния кабинет на детското поделение МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ , от 13:30 до 17 часа. Тези в Горна Оряховица ще се проведат в ДКЦ 1 , от 9:00 до 14:00 ч. в някогашния кабинет по „ Уши, нос и гърло “ на първия етаж.

За прегледите не е належащо авансово записване или направление от персоналния доктор. Но лекарите предлагат родителите да дават информация за растежа на детето през годините.

Две трети от децата имат проблеми с растежа, само че не са диагностицирани. Основната причина за това е, че родителите им не са задоволително осведомени и не ги водят постоянно на съвещания при персоналния доктор.

Най-често вродените скелетни болести се демонстрират през първата или втората година от раждането на детето. Малчуганите, които имат невисок растеж малко над 50 %, имат болест, която води до това. Но останалите са здрави, просто имат родители с невисок растеж . Лекарите са безапелационни, че колкото по-рано биват диагностицирани, толкоз по-успешно може да бъде тяхното лекуване.

Свързани публикации.. Кърменето – скокове в растежа. Кърменето с Ася Демирева 0 Яйце дневно усъвършенства растежа на децата 0

Ръстът на едно дете се счита за невисок, когато 97 % от неговитe връстници са по-високи. Дефицитът на растежен хормон е един от проблемите, който е причина за невисок растеж при децата. Самото лекуване е скъпо, само че се поема напълно от Националната здравноосигурителна каса, изясняват от мобилния екип на ендокринолозите, който ще преглежда децата във Велико Търново и Горна Оряховица. Начело на него ще бъде доктор Росица Стойчева.



Другите градове в страната, през които ще премине „ Клиника на колела “, са Габрово, Русе, Шумен, Разград, Бургас, Търговище, Сливен.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР