Безплатни изследвания на костната плътност бяха направени в Монтана. Инициативата

...
Безплатни изследвания на костната плътност бяха направени в Монтана. Инициативата
Коментари Харесай

180 жени от Монтана преминаха безплатен преглед за остеопороза

Безплатни проучвания на костната компактност бяха направени в Монтана. Инициативата е на фондация „ АДРА “ и е подкрепена от община Монтана, заяви доктор Валерия Тодорова – гл. специалист опазване на здравето в локалната администрация. Целта е ранно разкриване и предварителна защита на остеопорозата.
На 26, 27 и 28 ноември 180 дами на възраст от 45 до 70 години са прегледани с уред – остеоденситометър. Всяка от дамите е получила резултат от проучването и е получила препоръки съвети за двигателен и хранителен режим. Пациентите с позитивен резултат са ориентирани за консултация и лекуване към лекар-специалист.
Според представителя на фондацията, направил проучването – господин Симеон Гугутков, прегледаните хора от община Монтана са в допустимите правила на изхабяване на костна компактност с доста дребни изключения. На напред във времето по-скоро изпъкват проблеми като обездвижване и наднормено тегло.
Инициативата на фондация „ Адра” се посреща с огромен интерес. Прегледани са и незаписали се за проучване жители.
„ Надяваме се, че за в бъдеще ще има и други сходни взаимни обществени и публично потребни планове за жителите на града и региона”, съобщи доктор Тодорова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР