Безплатни бързи тестове за коронавирус ще се правят в бургаските

...
Безплатни бързи тестове за коронавирус ще се правят в бургаските
Коментари Харесай

В Бургас въвеждат бързи тестове за коронавирус в училищата |

Безплатни бързи проби за ковид ще се вършат в бургаските учебни заведения и детски градини. Решението е на Областния спешен щаб в морския град, а задачата е по-бързо да се откриват инфектираните измежду децата при проявени признаци, заяви Българска национална телевизия.

Медицинският личен състав в учебните заведения е бил подготвен за работа с тестванията. Ще се взема секрет от носоглътката. Така от общината се надяват да се лимитират възможните контакти със инфектирано дете в класа или групата. Ще бъдат тествани децата и учениците, които демонстрират признаци. Те ще бъдат изолирани, до момента в който стане прочут резултатът от тестът им.

Все още не всички родители са осведомени за новото тестване, само че утвърждават мярката. 15 медицински фелдшери работят в системата на учебното опазване на здравето, в идващ стадий ще бъдат подготвени и медицинските сестри.

" Хубавото на новите проби, които чакаме да дойдат, че те ще имат опция да покажат индикации за грип „ Б “ и грип „ А “, изясни Йорданка Ананиева, зам.-кмет на Община Бургас. По думите ѝ комбинираните проби ще бъдат доставени идната седмица и тогава ще стартира разпределянето им по детски градини и учебни заведения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР