Безплатен достъп ще имат зрителите на срещата между България и

...
Безплатен достъп ще имат зрителите на срещата между България и
Коментари Харесай

Вход свободен на мача между България и Парагвай за Купа Дейвис

Безплатен достъп ще имат феновете на срещата сред България и Парагвай от плейофите в Световна група II на шампионата за Купа " Дейвис ", реши Българската федерация по тенис. Двубоят от международното отборно състезание за мъже ще се организира в столичната зала " София " на 4 и 5 март, като единственото изискване за почитателите да получат достъп до трибуните ще бъде да имат документ и/или негативен резултат от тест за COVID-19, както и да носят защитни маски.

Във всеки от двата спортни дни мачовете ще стартират в 16:00 часа. Срещите ще бъдат излъчени онлайн по телевизия B1B-Box – най-новият български състезателен канал, предаван в мрежите на най-големите кабелни и сателитни оператори в страната.

Българският народен тим се събира на лагер в Борисовата градина в понеделник (28 февруари). В окончателния състав на капитана Валентин Димов попаднаха Димитър Кузманов (№199 в международната ранглиста), Александър Лазаров (№405), Александър Донски (№611) и Пьотр Нестеров (№1710), които от на следващия ден стартират тренировки на кортовете в зала " София ". С тях ще се приготвят и младите гении Янаки Милев (17 г.) и Динко Динев (18 г.).

Тимът на Парагвай се чака да дойде в София в късните часове на понеделник. Капитан на южноамериканците е някогашният №52 в света Рамон Делгадо. Всички включени в състава му тенисисти се намират отвън Топ 1500 на ранглистата: Хуан Борба (№1558), Мартин Антонио Вергара дел Пуерто (№1782), Адолфо Даниел Вайехо (№1992) и Ернандо Хосе Ескура Иснарди (без класиране). В началото на сегашния сезон известност закупи 17-годишният Вайехо, който стигна до 1/2-финал на сингъл и край на двойки в юношеския шампионат на Australian Open в Мелбърн.

Победителят в мача сред България и Парагвай ще се класира за същинската фаза на конкуренцията в Световна група II през септември. Загубилият ще играе в Група III на своята районна зона за Купа " Дейвис " – надлежно " Европа " или " Америка ".

Източник: БФТ

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР