Безплатен Атракцион с миниатюрни влакчета откри пловдивчанинът Николай Анев в

...
Безплатен Атракцион с миниатюрни влакчета откри пловдивчанинът Николай Анев в
Коментари Харесай

Българин строи градове от влакчета ВИДЕО

Безплатен Атракцион с дребни влакчета откри пловдивчанинът Николай Анев в постройката на Железопътното ръководство под тепетата.  

Автомонтьорът, който разполага с една от най-големите сбирки на железопътни макети у нас, извърши с ново наличие Музея на железниците във фоайето на институцията на улица „ Македония “ 9.

В продължение на четири месеца Николай съумял да построи два града, разграничени от планина. По билото е ситуирана военно-въздушна база с подготвен за политане изтребител на пистата. Между тях сноват 12 влака. Пускането на влакчетата провокира момчешка възбуденост измежду жепейците, които се радваха бурно на Атракциона.  

Влаковете минават през тунели, надлези и мостове. Николай ловко ръководи тяхното придвижване от командния пулт с таблет, успявайки да предотврати злополуките. В дребните градчета са ситуирани полиция, пожарна, хранителен магазин, болница, бирена фабрика, хранилища за гориво и въгледобивна мина.



Има и няколко човечета, едно от които поздравява преминаващите тренове. Цялото комплицирано градоустройство е изпипано подробност по подробност – особено за военните Николай е направил дребна жп спирка и е прокарал път до базата.

Локомотивите и вагоните са последна дума на техниката и възпроизвеждат същинските машини в детайлности. Наредени са и модели, в които зад спалните вагони са закачени платформи за транспорт на колите, каквито са съвременни в Австрия и Швейцария в последно време. Има и вагони – цистерни за гориво, за въглища и пренасящи камиони.  

Атракцията в ЖП ръководството бе открита в Деня на националните будители. Демонстрации по железопътен моделизъм ще се организират всеки работен ден сред 15 и 17 часа. Входът за всички запалянковци е свободен. „ Подобно нещо няма къде да се види в България. Хубаво е да дойдат дечицата да го видят “, означи чиновник на БДЖ, посветил обедната си отмора на макетите. „ Имам огромно предпочитание да науча колкото се може повече деца на механически умения “, споделя Николай, който е притежател на автосервиз.

„ Като шеф имам проблеми с новото потомство - те са доста зле с ръцете. Ръцете им имат единствено едно придвижване - да бършат телефоните. Някои са приключили механотехникум и една гайка не могат да завият “.

Николай носи в сърцето си и друга фантазия – да открие Музей на железопътния моделизъм  в Пловдив в навечерието на Европейска столица на културата 2019. Той е подготвен да даде всичките си макети и да постави многомесечен труд, с цел да построи върху по-обширна повърхност дребната си жп галактика. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

















Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР