Безпилотно въздухоплавателно средство от типа дрон вече е част от

...
Безпилотно въздухоплавателно средство от типа дрон вече е част от
Коментари Харесай

Дрон ще следи за вандалски прояви в Община Благоевград

Безпилотно въздухоплавателно средство от вида дрон към този момент е част от системата на Община Благоевград за справяне с вандалските прояви, оповестяват от пресцентъра.

Летателното средство ще бъде ръководено от чиновници към Звено „ Инспекторат “, които сега организират нужните образования за работа с дрона.  Операторите на безпилотното въздухоплавателно средство ще работят с апарата при строго съблюдаване на разпоредбите, написани в Регламент за осъществяване (ЕС) 2019/947 на Европейската комисия, допълват те.

Дронът ще бъде употребен за въздушно наблюдаване над зони с нараснал криминогенен риск, идентифициране на противозаконни сметища и други процеси с отрицателно въздействие върху екологичната конюнктура и околната среда. Летателното средство ще прави още справедлив надзор на динамичността на развиване на полски и горски пожари, речни наводнения, снежни натрупвания и други рискови естествени феномени. Ще прави мониторинг на евентуално рискови обекти, феномени и процеси, застрашаващи живота и здравето на популацията, имуществото, инфраструктурата и околната среда. Дронът ще фиксира и настоящото положение на свлачища, срутища, язовирни стени, защитни насипи, речни корита и други обекти от сериозната инфраструктура и осъществяване на относителен разбор през случайно определен интервал.

Очаква се безпилотният летателен уред да стартира работа след към месец, когато приключат всички образования за безвредното му вярно ръководство.

Това е поредна стъпка от страна на кмета Илко Стоянов и неговия екип за справяне с вандализма на територията на община Благоевргад. От Община Благоевград припомнят, че през последните месеци случаите на вандалски прояви на регионалния център са зачестили, макар видеонаблюдението и непрекъснатите инспекции, извършващи се от чиновници от звено „ Инспекторат “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР