Безопасността на съвременните автомобили се е увеличила значително в сравнение

...
Безопасността на съвременните автомобили се е увеличила значително в сравнение
Коментари Харесай

Малките коли са много по-опасни при ПТП

Безопасността на актуалните коли се е нараснала доста спрямо техните прародители. Модерните сплави и зоните на планувана дисторция вършат каросериите на актуалните коли по-здрави, а последните системи за сигурност оказват помощ да се избегнат конфликти или да се понижи рискът от съществени пострадвания. Но има и един различен фактор - размера на колата.

Експерти от IIHS организираха изследване, в което се пробваха да схванат за какво дамите се нараняват повече от мъжете при случай на пътя. Статистиката демонстрира, че вероятността за гибел при дамите, в резултат на ПТП е с 28% по-висока, а вероятността от съществени пострадвания е по-висока с до 73% спрямо мъжете. След разбор на данните специалистите откриха, че тази разликата се дължи на мечтаните видове коли от двата пола.

Вицепрезидентът на IIHS Джесика Гермакян споделя във връзка на изследването, че дамите са по-склонни да избират дребни коли, а при тях вероятността от по-сериозни пострадвания е доста по-голяма. Също по този начин, още веднъж поради дребните размери на колите, дамите са 2.5 пъти по-склонни да наранят краката си. Експертите имат вяра, че с помощта на това изследване ще се усили сигурността в дребните коли от идващите генерации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР