Безопасност, близост, екологичен пример, удобствоИ тази година отново избрахме виртуалния

...
Безопасност, близост, екологичен пример, удобствоИ тази година отново избрахме виртуалния
Коментари Харесай

Виртуален форум за образование и професионална реализация 2022

Безопасност, непосредственост, екологичен образец, улеснение

И тази година още веднъж избрахме виртуалния формат, с цел да не се постанова да се оправяме с вероятно обновяване на пандемията, и за дагарантираме оптимално сигурността на всички участници. Tози избор е в границите на метода ни за„ зелен Френски институт в България “, чието начало поставихме тази година за да дадем образец за понижаване на въглеродния ни отпечатък и запазване на околната среда.

Събитието е част от световната политика за разпространение на френското висше обучение и на франкофонските стратегии в България, провеждана от дълги години от Френския институт в България и ориентирана към студентите и университетските сътрудници.

Франция е 4-та страна в света по банкет на задгранични студенти и седма по банкет на български студенти. В системата на френското висше обучение са обхванати 60 университета, над 270 висши инженерни учебни заведения, 300 висши учебни заведения по търговия и мениджмънт, 100 държавни висши учебни заведения по изкуства, 22 учебни заведения по архитектура и повече от 3000 профилирани висши учебни заведения и институти.

В 5 български университета се оферират 10 франкофонски стратегии в областите: електроинженерство и информатика, химично и биохимично инженерство, интернационална логистика и превоз, стопанска система и стопанско ръководство, политически науки, европейско право, приложни непознати езици за администрация и ръководство, технологии на писмения и устния превод, франкофония, многоезичие и междукултурна медиация.

С присъединяване на предприятия, открили се на българския пазар, тази демонстрация има за цел също по този начин да ускори разговора сред университети и предприятия, с цел да имат опция студентите да се образоват по стратегии, приспособени към пазара на труда, а дипломираните млади експерти да намерят подобаващата работа.

Очаквани гости, франкофони и нефранкофони:
възпитаници, които се интересуват от френското висше образованиестуденти, искащи да се образоват във Франция или във франкофонските стратегии в Българиястуденти, които търсят професионален стаждипломирани експерти, търсещи работа
Предлагат се 3 секции:
Секция„ Учебни заведения “,където представители на френски висшщи образователни заведения, както и на франкофонските стратегии в България, ще осведомят за предлаганите образователни стратегии за университетската 2023/2024 година и обвързваните с тях благоприятни условия за професионална реализация.Секция„ Предприятия “,където представители на предприятия в България ще се срещнат в самостоятелни изявленията със студенти и дипломирани експерти, с цел да им изяснят спецификата на стажовете и на работните места, които оферират.Секция„ Уебинари “,където академични преподаватели и експерти ще изнесат конференции по въпроси свързани с образованието във висши образователни заведения, както и с търсене на стаж или работа.
За да участвате във Форума регистрацията е наложителна, както и авансово насрочване на срещи с представителите на определените от вас образователни заведения и/или предприятия.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР