Безобразието с абсолютно безсмисления, но скъп #екостикер продължава, ще продължи

...
Безобразието с абсолютно безсмисления, но скъп #екостикер продължава, ще продължи
Коментари Харесай

Петър Славов: Безобразието с абсолютно безсмисления, но скъп екостикер продължава

Безобразието с безусловно безсмисления, само че безценен #екостикер продължава, ще продължи и гражданският напън до анулацията му!

Подсещам новия остарял министър на превоза #екостикер и продължаващото безумно лепене на този " тапет " по стъклата на коли, трамваи, електомобили, тролейбуси, че и каравани и ремаркета..

Това разяснява във " Facebook " Петър Славов.

? Миналата година почти по-това време имахме потребна среща по тематиката с господин Хр. Алексиев по проблема, тогава в качеството му на длъжностен министър на превоза. Сега още веднъж го сезирам, към този момент и като отраслов вицепремиер, в чиито пълномощия е да инициира промени в Наредба Н-32 и това безумство да завърши!

? (по-долу съм изброил най-фрапантните парадокси на " тапетния екостикер ", като към тях би трябвало да прибавим и самоотлепянето му в доста коли, оставени на припек в летните жеги..

? Екологична категория за отработени газове се „ регистрира “ за напълно електрически МПС (електромобили), трамвай, тролейбуси и други транспортни средства, напълно задвижвани от електродвигател?!

? Идентичен „ екостикер “ с чип излишно се слага и на транспортни средства БЕЗ мотор изобщо – ремаркета и каравани, защото последният се явява и знак за годишен механически обзор?!

? Съгл. член 37а, алинея 1, т. 3 от наредбата, „ моторните транспортни средства, на които задвижването е единствено с електродвигатели (без мотор с вътрешно горене), коли, задвижвани с горивна клетка (FCEV), и Plug-in хибриден електромобил (PHEV) се дефинират в пета (5) екологична група. “ Или, БЕЗ ЗАМЕРВАНЕ в една група с електрическите автомобили се слагат така наречен „ плъг-ин “ хибриди, които разполагат с мотори с вътрешно горене и при които е изцяло допустимо, последният да е мощно амортизиран с годините и мощно замърсяващ, само че замерване не се прави?!;

? Допълнително, на новите коли от най-висока екологична категория, които първите 3г. са освободени от механически обзор по закон, ще се наложи годишно „ непринудено “ да се подлагат на подобен, с цел да получат „ екостикер “ и да имат достъп до централната част на градовете с настояща система;

? Не на последно място – мотоциклетите изобщо не попадат в обсега на въведените екологични категории, (т.е. не следва да се прави замерване при тях), само че без значение от това, притежателите им ще би трябвало да заплащат и към този момент заплащат скъпите „ екостикери “, защото те са комбинирани със знака за ГТП?! Отделно, за мотоциклетите без челно стъкло поражда въпросът, къде да се залепя въпросният стикер и в случай че бъде прибавен към документите на мотоциклета и спретнат в чанта, джоб или на друго място, дали изобщо вграденият чип ще може да бъде „ регистриран “ от отдалечените четци..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР