Безобразие е да твърдите, че сте извършили нещо, всеки ден

...
Безобразие е да твърдите, че сте извършили нещо, всеки ден
Коментари Харесай

Средец отчита 100 хил.лева за почистване на храсти на селски път, общински съветник: „Лъжа, нищо не е направено!“

Безобразие е да твърдите, че сте направили нещо, всеки ден минавам по този път, гневна е Йона Чобанова от Българска социалистическа партия

97 хил.лева за разчистване на шубраци и близо 5 хил.лева за опесъчаване са изхарчени за пътя Дюлево-Драчево, стана ясно от доклада на общинска администрация, който през днешния ден бе прегледан от локалния парламент.

Проблемът обаче идва оттова, че в случай че се има вяра на изказванията на общинската съветничка от Българска социалистическа партия Йона Чобанова там не е направено нищо. Според нея компанията е издала фиктивни фактури, които общината е платила, без да ревизира дали дейностите са осъществени.

Чобанова през днешния ден безусловно разкости Николета Каракостова, мл.експерт „ Строителство “ в Община Средец.

100 хил.лева за рязане на шубраци! Това е ужасно! Ами в случай че падне сняг и би трябвало да чистим пътищата, несъмнено ще би трябвало 1 млн.лева, съгласно преценките на Общината, тъй като заплаща за неизвършени услуги. Казвам го с цялата отговорност. Нито за храстите, нито опесъчаването е правилно. Срамота е да твърдите, че има опесъчени пътища на пролетни температури. Кокичета и минзухарите на всички места са разцъфтели, бабите не са прибрали цветята си, а ние твърдим, че опесъчаваме. Пълни нелепости! “, гневна е Чобанова.

Тя е безапелационна, че този план не дава отговор на истината и има съществени подозрения. Служителката на Жабов стартира да заеква и в един миг толкоз се тормози, че сама издаде, че тези разноски не били за целия път от 3 км, а единствено за част от него.

„ Претенции към Вас нямам, просто желая да кажа, че това, което ми представяте не е правилно “, опита се да я успокои Йона Чобанова.

Вижте във видео от разговора:



На днешната сесия бе показана новата проект сметка „ Чистота “, както и доклада на кмета за осъществяването на решенията на Общинския съвет. Иван Жабов по традиция отсъстваше, а както се оказа не е извършил и част от най-ключовите решения на локалния парламент.

„ Общинският съвет се е трансформирал в слугински личен състав на кмета и приема всичко, което му кажат “, обърна се към болшинството Георги Вълчев от Съюз на демократичните сили.

Друг опозиционер И ван Кичев от Българска социалистическа партия заостри вниманието към броя на подадените заявления за освобождение от такса „ Битови боклуци “.

Според администрацията този брой не е повишен. Кичев попита дали се управляват притежателите, които желаят освобождение дали се управляват, само че от администрацията му дадоха отговор, че кметовете на дребните обитаеми места дават отговор.

„ С две думи напълно се доверявате на кметските наместници. Така ли да разбирам? “, запита Кичев.

„ Да, вярно! “, сподели му служителка от администрацията. „ Много е тъпо, в случай че е по този начин, тъй като знам, че има случаи, в които лица съзнателно се прикриват. На друго място, знам че кметски наместник е подал сигнал, само че вие не сте взели отношение. Имот, който е освободен от Твърди битови отпадъци като ненаселен действително е дом за 12 индивида. Даже има контейнери извън “, сподели Кичев.
 Кметът Иван Жабов отсъства от следващо съвещание на Общинския съвет, на трибуната за следващо съвещание уединен бе ръководителят на Общински съвет Динко Цъцаров, който се оправя доста добре с контрола на залата  Георги Вълчев, СДС  Иван Кичев, БСП  Димитър Янков, СДС  Валери Ангелов, НФСБ  Божидар Камалиев, началник на общинско дружество Благоустрояване и чистота
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР