Безкрайност. И своеобразно предаване на футболния трон, бъдейки на футболния

...
Безкрайност. И своеобразно предаване на футболния трон, бъдейки на футболния
Коментари Харесай

Холанд, този трофей можеше да е в твоите ръце

Безкрайност. И самобитно предаване на футболния престол, бъдейки на футболния престол. Такива усеща остави снощната гала за връчване на " Златната топка " на списание " Франс Футбол " в Париж. 

Лео Меси бе коронован за осми път с най-високото самостоятелно отличие в най-обичания спорт. И, несъмнено, уредниците се бяха подготвили. На видеостената в залата и на тв екраните осмицата бе обърната надолу, по този начин направи знака за безконечност.

Никой не е печелил " Златната топка " повече пъти и скоро не се вижда по какъв начин този връх ще бъде съборен. 

Същевременно остана усещането, че Меси се сбогува с огромната сцена. И със " Златната топка ". Той ще поиграе още година-две в Америка, след което проектът е да приключи кариерата си в клуба, в който е проходил в играта, само че в никакъв случай не е " бродирал " професионално - " Нюелс Олд бойс " от родния Росарио. Все отново Лионел е на 36 година и е малко евентуално да бъде деен футболист на 40. Както и още веднъж да облече екипа на европейски клуб.

Така Меси алегорично съобщи короната на двама, може би трима, свои (и на Кристиано Роналдо) наследници - вторият в класацията тази година Ерлинг Холанд, третият Килиан Мбапе и Джуд Белингам, който бе отличен с премията " Копа " като най-хубав млад футболист до 21 година

Аржентинецът няколко пъти акцентира класата на Холанд и Мбапе, отчитайки техните достижения и за интервала, за който сграбчи осмата. И няколко пъти посочи, че бъдещето е тяхно, ще вземат по доста " Златни топки ".

„ Искам да приказвам и за Килиан Мбапе, и Ерлинг Холанд. Те са невероятни играчи. Убеден съм, че през идните години един от тях ще завоюва “Златната топка ”. Нямам никакви подозрения, че дълги години те ще господстват на терените. Ще бъде един трогателен двубой. Даже този трофей можеше да е в твоите ръце, Холанд. ”

Меси приказва дълго, повече от всеки и от всеки различен път на " Златната топка ", само че тези думи са най-знаковите на паметната вечер. Особено последното изречение, като се има поради, че норвежецът завоюва " требъл " с " Манчестър Сити ", заби над 50 гола, изпочупи куп върхове. Нямаше по какъв начин Лео да си замълчи за това.
 Ерлинг Холанд. Снимка АП/БТА
А церемонията в действителност бе по-различна, историческа. " Бълхата " получи премията си от Дейвид Бекъм, който го притегли в " Интер Маями ". Преди 10 години кариерата на някогашния халф приключи в " Пари Сен Жермен ". Клубът, в който може би завърши европейското странствуване във футбола на Меси. В града, в който само се връчва " Златната топка ".

А посредством Бекъм бе почетена паметта на умрелия преди броени дни сър Боби Чарлтън. Тогава на видеостената блестнаха фотоси на Дейвид с един от най-великите за 60-те години. Иконата на " Манчестър Юнайтед " е повода Бекс да се озове при " алените дяволи " и по този начин да стартира фантастичната си кариера.

" Диего, където и да си, това е за теб, цветущ рожден ден ".

На вчерашния ден, на който Диего Марадона трябваше да навърши 63 година, не беше допустимо това да остане пропуснато. Лео уважи паметта на един от най-великите в историята, който бе и негов треньор.

Меси благодари на доста хора - най-много на забърканите за сбъдването на огромната му фантазия - да стане международен първенец с Аржентина. В залата бяха съотборниците му Емилиано Мартинес, Лаутаро Мартинес, Хулиан Алварес и той ги загатна поименно. 

Наколко пъти пожела на Мбапе, Холанд и всички останали " в никакъв случай да не смъкват равнището, постоянно да се стремят към върховете и да се борят за фантазиите си, в никакъв случай да не се отхвърлят, колкото и да е мъчно ".

" Всички “Златни топки ” са специфични за мен. Винаги съм казвал, че груповите награди са по-важни от самостоятелните. Примерно " Манчестър Сити " имаше страховит сезон и сега това е най-хубавият тим в света, сподели Лео. - Казват, че " Барселона " е бил най-силният отбор в онази епоха, само че не ни е било елементарно. Имали сме тежки загуби и неприятни моменти. Избрах да напусна Европа и да отида в " Интер Маями ", където съм доста благополучен. ”

По-късно той съобщи пред френските медии, че няма по какъв начин да презентира трофея на " Парк де пренс " в мач на " Пари Сен Жермен ". Имаше поради по какъв начин бе изпратен от почитателите на ПСЖ напролет - с освирквания и приканване да напусне. Въпреки това посочи, че е бил благополучен в Париж, децата му не желали да си потеглят, персонално и фамилно е имал хубави моменти край Айфеловата кула.
 Емилиано Мартинес. Снимка АП/БТА
А шоуто не мина и без отрицателни моменти. Обявеният за вратар №1 Мартинес бе освиркан от хора в залата - очевидно французи, които не му позволяваха да приказва. Причина за това е държанието на стража на Аржентина след финала на Световното, когато си разреши непристоен жест към почитателите на " петлите ".

Тогава един от водещите - Дидие Дрогба, се намеси и прикани " един огромен първенец да бъде оставен да приказва ".

Меси, към който въпреки това имаше единствено аплаузи и въздишки, удостовери, че дълго ще си почива и чества. Това се случва за първи път, откогато е професионален футболист по това време на годината. Причината е, че " Интер Маями " не се класира за плейофите на Мейджър лигата. Така повече от два месеца геният ще се радва на живота отвън терена, а през януари ще стартира подготовка за новия сезон.

Празненства ще има и в Маями, даде обещание Дейвид Бекъм. Ще се веселим по този начин, както го вършат в Маями, рече един от основателите на американски тим, привлякъл най-големия състезател на нашето време в заника на футболния му път.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР