Бездомниците в Корнуол, Великобритания, ще получат лаптопи и достъп до

...
Бездомниците в Корнуол, Великобритания, ще получат лаптопи и достъп до
Коментари Харесай

Дават лаптопи на бездомниците във Великобритания


Бездомниците в Корнуол, Англия, ще получат преносими компютри и достъп до интернет
(снимка: CC0 Public Domain)

Общинският съвет в Корнуол, Англия, е решил, че ще дава „ на заем ” преносими компютри и таблети на бездомници и на всевъзможни други хора, които нямат достъп до интернет.

Инициативата, включваща благотворителната организация за бездомни „ St Petrocs ”, има за цел да помогне на всички, които са лишени от интернет-свързаност – нещо, което „ доста от нас одобряват за даденост ”, отбелязва, базирайки се на изказване на Съвета на Корнуол. Благотворителната организация се ангажира да обезпечи устройства наред с образование за работата с тях.
още по темата
Очаква се мярката да даде опция на бездомниците и нуждаещите се да имат „ достъп до работа и ”, счита градският съвет. Според него, към 13% от жителите на Корнуол и района в никакъв случай не са употребявали интернет – по данни от 2019 година Една четвърт от възрастните нямат базови. Много от тях „ нямат достъп до типа съгласуваност, който доста от нас одобряват за даденост ”.

„ Тъй като образованието, опазването на здравето и други услуги стават все по-активни онлайн, жизненоважно е хората без дом да не бъдат изоставени ”, прибавя той.

В начинанието могат да се включат и други организации. При всички случаи от значително значение ще е да се наблюдава въздействието на новата стратегия, споделят основателите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР