Без знак за успех започна поредното заседание на Столичния общински

...
Без знак за успех започна поредното заседание на Столичния общински
Коментари Харесай

ГЕРБ към ПП-ДБ: Готвехте червена сватба, но женихът наряза чеиза на булката

Без знак за триумф стартира следващото съвещание на Столичния общински съвет, при което би трябвало да бъде определен ръководител - или органът на локалната власт в София няма да проработи.

Както бе декларирано по-рано, Борис Бонев издигна Грети Стефанова от ПП-ДБ-  " Спаси София ", сега настоящ ръководител като най-възрастен общински консултант, като консенсусна кандидатура, последван и от Има Такъв Народ. Нито от ГЕРБ, нито от Българска социалистическа партия обаче обявиха поддръжка за кандидатурата ѝ.

Кметът Васил Терзиев съобщи, че не са налице 70 млн. лева в сметки на общината, с които следва разплащане за ВиК потребностите на столицата. И предложи като вид краткотраен ръководител.

" Рискуваме 40 и няколко милиона лева загуба, плюс още 200 млн., за които също би трябвало доста бързо да се работи. По сметките, от които по принцип се заплащат, няма пари. И би трябвало да дойдат с разпореждане на Министерски съвет, за което работим. Втората опция е с гимнастики, с решение на СОС, да пренасочим част от пари, които ги има другаде ", съобщи той.

И акцентира, че срокът за тези заплащания е краят на декември.
" Само изневярата на жениха спря сватбата "
Левицата предстоящо нападна ПП-ДБ- " Спаси София " за демонтажа на Монумента на окупационната Червена войска. Тази заран Бонев призна, че е обсъждана уговорка с Българска социалистическа партия, само че новината за свалянето на фигурите от Паметника на Съветската войска е прекратила договарянията.

Георги Георгиев от ГЕРБ означи, че " град по този начин не се ръководи ", като акцентира, че би трябвало болшинство, основано първо на идеология.

" Трябва да се определите леви ли сте, или десни. До изборите бяхте десни, та десни, по тази причина подкрепихме вашия претендент на балотажа ", означи той. " Ако към момента сте десни, за какво подготвяхте тежка алена женитба с Българска социалистическа партия. Само изневярата на жениха дни преди сватбата - нарязването на чеиза на булката, доведоха до това. "

Иван Таков от Българска социалистическа партия акцентира, че има нередности при решението за демонтажа.

" Консервативните хора по това време на годината транжират прасе, а вие транжирате Паметника на Съветската войска. Българска социалистическа партия е гласът на разсъдъка и постоянно е била гласът на разсъдъка в тази зала. Но Българска социалистическа партия няма да взема решение вътрешнокомуникационни фамилни спорове ", означи той.

И добави, че е публикуван акт за нарушаване и разпореждане от Министерството на културата да бъде спрян демонтажът.

" Ние няма да издигаме претендент на СОС, до момента в който се случват такива противозаконни неща под нашите прозорци и пред нашия взор, ние не можем да участваме в такива неща ", отсече той.

Споровете сред ПП-ДБ-СС и ГЕРБ продължиха в познатия формат - кой, кого и по какъв начин поканил или не поканил на договаряния, и кой носи отговорността за обстоятелството, че СОС не работи към този момент над месец.

" На това ли се надява Бонев, да има избори и той да завоюва повече? Защото другите са отговорни. Но те не са отговорни, вие желаете от нас да сме гумен щемпел. Няма по какъв начин да дойдем на покана, която не е почтена и открита ", съобщи Антон Хекимян (ГЕРБ).

" Не, ние никога не тикаме София към нови избори. Вие сте тези, които тикате София към нови избори. Ако месец и половина този СОС не може да избере ръководител, тогава ние нямаме доста избор. Нямаме избор ", отговори му Бонев.

Според председателя на " Спаси София " няма потребност от едно болшинство, тъй като значимите отчети обединявали задоволително общинари, с цел да минат. 

Грети Стефанова разгласи отмора от 30 минути.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР