Без значение за кого се бият, войниците по света имат

...
Без значение за кого се бият, войниците по света имат
Коментари Харесай

Военна кухня: С какво се хранят армиите по света и в България?

Без значение за кого се бият, бойците по света имат нещо доста общо: те би трябвало да ядат. Може би не е изненадващо, че полевите дажби, известни измежду американските бойци като " Готови за консумация ястия " или " MRE`s ", имат много неприятна известност измежду войските, които би трябвало да разчитат на лиофилизираните, вакуумирани ястия, до момента в който патрулират или са на бойното поле.

Въпреки че никой не чака полеви дажби да обезпечат петзвездно преживяване при хранене, доста армии вършат каквото могат, с цел да дадат на бойците си прилична храна, без значение дали им сервират обичайни ястия или мерят по какъв начин яденето на MREs може да повлияе на здравето на техните войски.

За американските бойци MRE, са цялостни с всичко, от което бойците се нуждаят за солидна храна от 1200 калории, в това число няколко ястия, питиета, безпламъчни нагревателни детайли и принадлежности. Но армията не е загрижена единствено за зареждането на своите бойци: тя желае и те да се насладят на храната си.
 Снимка 633934
Източник:

Армейският диетолог Холи МакКлунг споделя в изказване. " Нуждаем се от способи да поддържаме интереса на бойците и да ги вълнуваме от храненето на полето, откакто са упражнявали и са яли MRE`s в продължение на няколко дни. "

Армията на Съединените щати даже насочи покана за доброволци, които желаят да оцелеят единствено благодарение на MRE съвсем месец, в опит да видят по какъв начин полевите дажби могат да повлияят на деликатната екосистема от чревни бактерии в храносмилателната система. В края на краищата, като се има поради, че MRE`s би трябвало да дават отговор на лист с условия, като да вземем за пример да могат да оцелеят при рухване с парашут от 1250 фута и да останат годни за консумация до 3 1/2 години при температури до 80 градуса по Фаренхайт.

Проучването на това по какъв начин яденето на MREs въздейства върху здравето на бойците е един от методите, по които чиновници на американската войска се пробват да запазят войските си здрави, само че армията също по този начин прави каквото може, с цел да подсигурява, че бойците не ядат едни и същи ястия още веднъж и още веднъж.
 С какво са изхранвали бойците си древногръцките армии?
С какво са изхранвали бойците си древногръцките армии?

" Армията марширува съгласно стомаха си ", е споделил известният френски военачалник и император Наполеон Бонапарт

MRE обгръщат необятен набор от храни, от спагети болонезе до наситено с кофеин говеждо месо, рапортува Дейвид Уелън за Munchies. Армейски откриватели даже се готвят да разкрият това, което някои назовават " свещения граал на MRE ": пица.

" Докато американската войска може да предлага едно от най-големите разнородни менюта за своите MRE, множеството страни се пробват да предложат на своите бойци нещо, което наподобява на кухнята на тяхната татковина. Южнокорейските бойци се гощават с бибимбап и кимчи, до момента в който на френските бойци се предлага пастет от елен и патешко конфи. Гамата от храни варира доста: колумбийските бойци се хранят най-вече с ориз и фасул, до момента в който италианската войска дава на своите бойци 40-процентова алкохолна " закуска ", написа Уелън, представен от.

" Когато сте във враждебна среда, това нормално всява боязън и еднообразност. Така че единственото нещо, което би трябвало да очаквате с неспокойствие, е храната ", споделя шефът на Army Materiel Command Бил Бигълоу пред C.J Lin за Stars and Stripes. " И в случай че това е монотонна храна, това единствено способства за вашето злощастие. "
 Снимка 633935
Източник:

Има ли проблем с храненето на военните в българската войска?

През август  тръгна по сигнал,   откакто в редакцията на Националното радио е получен сигнал за това, че от началото на август военни ще минат на суха храна. Тогава от Министерството на защитата споделиха, че храненето в армията на страната ни е по разпоредба.

Законодателството дава единствено опция на командирите при избрани случаи да обезпечават суха вместо топла храна. Няма експлицитни разпореждания, задължаващи " замяната на столовото хранене със изсъхнал пакет от първи август " и в този смисъл сигналът, постъпил в редакцията на БНР, бил безпочвен, споделят от Министерството.
 Войници от българската войска
Източник:

Войници от българската войска

Според наредбата фактически на военнослужещите се обезпечава безвъзмездна храна посредством образуване на войсково хранене или хранене от външен реализатор. Войсковото хранене се реализира посредством доставка на хранителни артикули и подготвяне на храна от кухненския личен състав на войсковото формирование. Към момента във военните формирования е било проведено войсково хранене посредством доставка на хранителни артикули, според подписан контракт с огромна комерсиална верига.

Заради спецификата на работата, военните, от които " Хоризонт " научи за терзанията им, няма по какъв начин да застанат обществено, с цел да ги споделят. Но обстановката звучи по този начин - от " Омръзна ни от тези консерви " до " Събираме пари и си готвим сами ". 
 Американски чипове попадат във военното съоръжение на съветската войска, макар глобите. Как се случва това?
Американски чипове попадат във военното съоръжение на съветската войска, макар глобите. Как се случва това?

Само през 2022 година Русия е внесла полупроводници на стойност 2,5 милиарда $ по отношение на 1,8 милиарда $ през 2021 година

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР