Без връзка, възможност да слязат на брега и лекарства, 67

...
Без връзка, възможност да слязат на брега и лекарства, 67
Коментари Харесай

Последна надежда. Задържани в Украйна руски моряци се обърнаха към Путин

Без връзка, опция да слязат на брега и медикаменти, 67 съветски моряци са държани като заложници в Украйна съвсем половин година. Още преди началото на военната специфична интервенция те влезнали в Измаил за плануван ремонт, само че не им е разрешено да вдигнат котва, слагат им въоръжена защита. Хората са на ръба на нервна рецесия. Отчаяни, те се обърнаха към Владимир Путин: „ Ти си последната ни вяра да решим въпроса с размяната ни и да се върнем вкъщи “.

Охраняват ни въоръжени мъже “

Членовете на екипажа на товарния транспортен съд " Волго-Балт-244 " взеха решение да запишат видеообръщение към президента. На кораба има осем души. Те не са виждали околните си повече от 10 месеца.

" Те пристигнаха в корабостроителницата в Измаил през февруари, само че след началото на специфичната интервенция цялата работа спря. Не можем да слезем на брега, защото ни охраняват въоръжени хора. Не можем да платим за мобилни връзки, да купим нищо: рубли не одобряват, картите не работят “, по този начин стартира обръщението на моряците към Владимир Путин.

Пленниците споделят, че към момента има храна и питейна вода, само че в минимални количества. Не се знае какво ще стане на следващия ден.

„ Опитахме се да потърсим помощ от разнообразни структури, само че получаваме еднакъв отговор: „ Вие сте в описите, скоро ще има продан. Но по кое време? Всички са душевен изтощени и желаят да се приберат вкъщи “.

" Вече ни писна "

" Волго-Балт-244 " не е единственият транспортен съд, чийто екипаж Украйна в действителност взе заложници. Олга Дякова от Армавир съвсем година не е виждала синовете си, които работят на товарния транспортен съд " Омск-6 ". Старият е вторият асистент на капитана, междинният е монтьор.

" Бяха на пътешестване шест месеца и на 24 февруари отидоха на планов ремонт. Това е по този начин: след шест месеца всички кораби се ревизират ", прецизира тя. " Но фактът, че са изпратени в украински цех ме смути. Дори се обадих на компанията, която придружаваше това пътешестване, обясних, че поради интернационалната обстановка би трябвало да изберете друго място. Но кой ще ме слуша?”, тюхка се майката.

С храна и вода, съгласно Олга, няма проблеми.

" Агентът носи всичко, хвърля го зад борда. Но медикаментите в аптечката на кораба свършиха: по време на плена прекараха грип и сами лекуваха зъбите си. Никой даже не се опита да попълни запасите от хапчета от защитата, макар че знаят за проблема”, споделя Дякова.

Но най-вече я тревожи духът на моряците. Единият към този момент е получил нервна рецесия. " Очевидно заради затвореното пространство той е почнал да унищожава кораба, да изхвърля оборудването зад борда. Ясно е, че не всеки може да издържи на такова изгнание. Дори в пандиза пандизчиите се разхождат”, добавя тя.

Олга Дякова се е обърнала и към комисаря по правата на индивида в Русия, и към Червения кръст, и към Министерството на защитата, даже писа на президента: „ Казаха ми, че от наша страна идват претенции за продан, само че Украйна ги пренебрегва. "

Вярно, по едно време моряците са прибрани за замяна, само че в последния миг процедурата пропада. Според Дякова екипите са били качени в рейс и са им взети телефоните. Но даже не ги отвели до Одеса - върнали ги назад.

„ Самите граничари, които охраняват корабите, не схващат за какво руснаците са държани толкоз дълго в плен, те споделят: „ Вече ни писна, по кое време ще ви вземат отсам? “

Ситуацията се усложнява от обстоятелството, че Украйна към този момент е пуснала на търг всички съветски кораби. " Синовете писаха, че непрекъснато идват купувачи, гледат ги като стока. Не е ясно къде ще отидат момчетата, в случай че въпреки всичко купят корабите ", тревожи се Дякова.

Не е първата замяна

От началото на военната специфична интервенция, с помощта на напъните на Министерството на защитата, Службата на комисаря по правата на индивида и Министерството на външните работи, екипажите на три кораба са върнати в родината им. Моряците споделиха, че постоянно резултатът от размяната е непредсказуем.

„ Например, когато ни смениха, се оказа, че Украйна е докарала единствено 29 души, макар че се схванаха за тридесет “, изясни старшият офицер на кораба „ Авангард “ Анатолий Кривяков. “От украинците заплакало момиче. Явно то било тридесето в описите и схванало, че ще остане в плен. Но в последна сметка я пуснали да си отиде. "

Други моряци описват, че до момента в който са чакали размяната, живеели с пастора на баптистката черква - снаряд удари кораба им, той изгорен. Самият продан бил разбъркан - и военни, и цивилни са били доведени до " нулевата точка ".

В кабинета на омбудсмана Татяна Москалкова оповестиха, че договарянията за моряците не престават. Прави се всичко допустимо, с цел да върнат руснаците вкъщи.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР