Без топла вода, извънредно работно време и по-ниско заплащане. Tакива

...
Без топла вода, извънредно работно време и по-ниско заплащане. Tакива
Коментари Харесай

Мечтаната работа на Острова: Без топла вода, извънреден труд и по-ниско заплащане

Без топла вода, изключително работно време и по-ниско възнаграждение. Tакива са изискванията на труд съгласно българи, работещи във плантация в югозападна Англия.

С bTV се свързаха наши сънародници, които описват, че мъчно напуснали стопанството.

В бунгала в Майкълстоу са настанени българи, които събират нарциси. Йордан Райков от Горна Оряховица е там от месец. Показва ни мястото където е настанен.

Спи в дребна стая, по чиито стени има плесен.

За да възпламени лампата, би трябвало да пусне няколко паунда в машина, която е обвързвана с електромера.

Пуска се по един паунд и електричеството работи към 2 часа. Има моменти, в които токът стопира, изясни Йордан.

Душове, ток и вода нямало. Къпят се с канчета.

Работа за Йордан нямало, от дни притежателите му отказали да бере цветя на полето. Заплащането също се оказва по-ниско от контрактуваното.

Лошите условия разочароват и Гергана и Мария. Двете девойки напущат незабавно, щом идват, предишния петък. Сега са в Лондон.

„ Ние отказахме да си дадем персоналните карти и парите, при което те споделиха, че в случай че не си дадем документите и парите, би трябвало да напуснем същата вечер”, изясни Гергана.

По думите й други хора са си тръгнали на идващия ден.

„ Ако не бяха нашите познати, щяхме да си стоим на станцията, да си плащаме за тока, там пускаш пари в една кутия, става известно, че за тази позиция, за която ни наеха, няма работа. Нито имаше офис там, даже ни споделиха, че работното ни място е на 80 километра от мястото, на което ще спим, и ще си плащаме за пътните”, добави Гергана.

А Йордан, който е с висше икономическо обучение споделя, че пристигнал във фермата за цветя, с цел да завоюва бързи пари за стартирането на личен бизнес у нас.

Разочарован от отношението мъжът се прибира на следващия ден в България без пари и без изпълнени фантазии. Докато вършим това изявление, от управата на фермата ни гонят с аргумента, че не можем да приказваме с нашите сънародници, които съгласно тях били удовлетворени от изискванията.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР