Без свободна Украйна не може да има и свободна Беларус,

...
Без свободна Украйна не може да има и свободна Беларус,
Коментари Харесай

Тихановска: Без свободна Украйна не може да има свободна Беларус - Свят

" Без свободна Украйна не може да има и свободна Беларус ", съобщи в изявление за Асошиейтед прес Светлана Тихановска, която избяга в Литва след успеха на съветския съдружник Александър Лукашенко на президентските избори през 2020 година, на които съгласно мнозина тя е била същинският победител.

Докато съветският президент Владимир Путин е на власт, сподели Тихановска в коридорите на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, ще има непрекъсната опасност за сигурността на Украйна, а и за западната граница на Беларус.

По думите на опозиционерката нито едната, нито другата страна желае да бъде част от нова Руска империя.

Според Тихановска на Лукашенко се е наложило да поддържа Русия при нашествието от 24 февруари, тъй като Путин го е подкрепил при всеобщите митинги против формалните резултати от изборите през 2020 година, на които беларуският президент завоюва шести мандат с 80 % от гласовете.

Откакто нахлу в Украйна, Русия употребява Беларус като плацдарм за военни интервенции в Украйна. Москва и Минск също така поддържат тесни военни връзки.

По мнение на Тихановска Лукашенко, който ръководи от 1994 година, и последователите му са доста изкусни в избягването на наложените им наказания от Запада посредством трети страни.

За да се предотврати това, сподели тя, една от опциите е Европейски Съюз да последва образеца на Съединени американски щати и да постанова вторични наказания, което значи да глоби и всеки, който им оказва помощ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР